Spring naar de content

BeterBoek

Kinderen die opgenomen zijn op de kinder- en jongerenafdeling van Bernhoven krijgen Het BeterBoek. Het is een goed voorbeeld van speelse voorlichting, volledig afgestemd op het niveau en de belevingswereld van kinderen.

Wij werken graag met het BeterBoek!

Kinderen zijn vaak angstig als ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Om ze spelenderwijs wegwijs te maken in Bernhoven gebruiken wij graag Het Beterboek van Bureau Méteau (www.meteau.nl). Het boek vertelt in beeld en woord over de kinderafdeling, de mensen die er werken en onze faciliteiten. Hierdoor kunnen de kinderen bewust terugkijken naar hùn afdeling. In Het BeterBoek is ruimte om verpleging en andere medewerkers een stukje te laten schrijven. Veel kinderen vragen dat ook! De rest van de invulling van het boek is goed verdeeld over tekst en kleurplaten/spelletjes. Het BeterBoek wordt ontwikkeld voor Bernhoven in samenwerking met Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie), en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

BeterBoek (en uitgeverij Metéau) is de ENIGE partij waarmee Bernhoven samenwerkt. Iedere andere partij die de naam van Bernhoven gebruikt om advertentieinkomsten te genereren voor goede doelen doet dit niet namens het ziekenhuis. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met de afdeling communicatie van het ziekenhuis: info@bernhoven.nl

Bernhoven is trots op Het BeterBoek!