Spring naar de content

Uw afspraak via beeldbellen

Sinds kort bieden een aantal afdelingen beeldbellen aan. U kunt dan uw zorgverlener zien en met hem of haar praten via het beeldscherm van uw computer, tablet of smartphone. Voor deze afspraak hoeft u dus niet naar het ziekenhuis te komen.

U wordt door een medewerker van Bernhoven gebeld als uw arts denkt dat uw afspraak via beeldbellen plaats kan vinden. Soms is alleen een telefonisch gesprek genoeg. Soms kan het nodig zijn dat u naar het ziekenhuis komt, bijvoorbeeld als lichamelijk onderzoek gedaan moet worden. Als onze medewerker u belt, bespreken we met u welke van deze mogelijkheden in uw situatie de beste is.

Om te kunnen beeldbellen, moet u een computer met webcam, tablet of smartphone hebben. U moet ook zelf de app of software kunnen installeren en bedienen om te kunnen beeldbellen. Als u wilt dat een familielid of naaste bij de afspraak met beeldbellen aanwezig is, dan mag dat.

Hoe werkt het beeldbellen?

Voorafgaand aan de afspraak met beeldbellen:

  • Een medewerker van Bernhoven neemt contact met u op
  • Hij/zij spreekt met u af wanneer u gaat beeldbellen met uw arts
  • U krijgt dan een vergadernummer. Dit nummer heeft u later nodig om met uw computer, tablet of smartphone contact te maken met Bernhoven

U installeert ruim voor de afspraak de juiste app of software. Hoe u dat moet doen leggen we hieronder uit

Ongeveer 10 minuten voor de afspraak met beeldbellen zorgt u ervoor dat:

  • De app om te kunnen beeldbellen op uw apparaat staat
  • het vergadernummer dat u heeft gekregen is ingevoerd in de digitale wachtkamer
  • Uw eigen naam ingevoerd is zodat de zorgverlener u kan herkennen in de digitale wachtkamer

De zorgverlener haalt u op de afgesproken tijd uit de digitale wachtkamer en voert het gesprek met u.

Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en de informatie die u met ons deelt. Wij vragen van u hetzelfde. Beeldbellen kan door u opgenomen worden. Overleg dit van te voren met uw behandelaar als u dit wilt doen. Wij wijzen u erop dat het volgens de wet niet is toegestaan dat u deze opnames met anderen deelt. Zo blijft onze vertrouwensrelatie in stand.

Handleidingen: