Spring naar de content

Naar het ziekenhuis

Wanneer u een afspraak heeft op een polikliniek van Bernhoven of als u in Bernhoven wordt opgenomen voor een behandeling of onderzoek bent u van harte welkom. We vragen om uw medewerking om samen de zorg zo veilig mogelijk te houden vanwege het coronavirus.

Maatregelen in Bernhoven

Controle op coronaklachten
  

Als u zich bij het ziekenhuis meldt, stelt een medewerker u een aantal vragen om na te gaan of u gezondheidsklachten heeft die passen bij corona. Bent u verkouden, moet u hoesten, heeft u koorts, kunt u niet meer goed ruiken en proeven en/of bent u benauwd? Dan krijgt u een schoon medisch mondneusmasker van ons die u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis verplicht draagt.

Samen voor veilige zorg
  

In het ziekenhuis houden we 1,5 meter afstand van elkaar waar dit kan. U mag erop vertrouwen dat onze zorg ook veilig is binnen 1,5 meter. We hebben een aantal maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Zo zijn de entree, gangen, liften, wachtkamers, poliklinieken en prikposten opnieuw ingericht en zijn onze medewerkers goed getraind om veilige zorg te verlenen. Daarnaast dragen onze medewerkers een medisch mondneusmasker.

Het dragen van een niet medisch mondneusmasker in Bernhoven is verplicht.

Patiënten / bezoekers met klachten (of in thuisquarantaine) gebruiken verplicht een medisch mondneusmasker. Zij krijgen dit van Bernhoven.

Bewaar altijd 1,5 meter afstand van anderen waar dit kan en volg de hygiëne adviezen op (regelmatig handen wassen, gezicht niet aanraken).

Gebruik mondneusmaskers
  

Patiënten/bezoekers

Heeft u klachten die passen bij corona? Dan is het dragen van een medisch mondneusmasker van Bernhoven verplicht. Als u geen klachten heeft dan bent u verplicht u eigen niet-medisch mondneusmasker te dragen. Heeft u geen eigen mondneusmasker meegenomen? Dan krijgt u er een van ons.

Medewerkers

Onze medewerkers dragen verplicht in de publieke binnenruimtes (hal, gangen, lift en wachtkamers) een (eigen) niet-medisch mondneusmasker. Als een medewerker langer dan vijftien minuten dichtbij u komt om zorg te verlenen draagt de medewerker een medisch mondneusmasker.

Begeleiding
  

Afspraak op de polikliniek

Kom, als het kan alleen naar uw afspraak. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijk in het ziekenhuis zijn. Als u toch graag iemand mee wilt laten luisteren, dan kunt u tijdens het gesprek iemand op afstand laten meeluisteren. Dat kan via de luidspreker op uw eigen telefoon of via beeldbellen. Zo kan een ander op afstand u toch tot steun zijn als u dat fijn vindt. Uw begeleider is ook verplicht een mondneusmasker te dragen.

Een opname

Kom bij voorkeur alleen naar het ziekenhuis om het aantal mensen te beperken. Als het wél nodig is om een begeleider mee te nemen, dan geldt voor deze persoon ook de mondneusmaskerplicht en moet deze persoon ook de gezondheidsvragen beantwoorden. Blijft u meer dan een dag in het ziekenhuis, dan mag uw begeleider u op de afdeling komen ophalen als u weer naar huis mag. Natuurlijk gelden ook dan de veiligheidsafspraken als gezondheidscontrole en het dragen van een mondneusmasker. Bij een dagopname geldt dat als u begeleiding nodig heeft, uw begeleider op uw kamer moet blijven. Hij/zij kan er ook voor kiezen om tussendoor naar huis te gaan en u aan het eind van de dag weer op te komen halen.

De brasserie
  

De overheid heeft dinsdagavond 13 oktober nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, waaronder de sluiting van de horeca. Dit heeft gevolgen voor de horecavoorziening in Bernhoven. De brasserie blijft dagelijks van 09.00 – 12.00 uur geopend met een beperkt afhaalassortiment.

Het is tot nadere berichtgeving niet mogelijk om eten en drinken te nuttigen in het zitgedeelte van de brasserie. Het zitgedeelte is alleen geopend als wachtruimte. Van 12.00 – 13.00 uur maakt personeel van Bernhoven gebruik van het zitgedeelte om de lunch te nuttigen.

Afspraak via beeldbellen
  

Alle bestaande afspraken worden nagelopen en per afspraak wordt bekeken of het nodig is dat u naar Bernhoven komt of dat uw afspraak omgezet kan worden in een afspraak via de telefoon of beeldbellen. Hier vindt u meer informatie over een afspraak via beeldbellen. Het is ook mogelijk dat afspraken worden afgezegd of verplaatst. Medewerkers van Bernhoven nemen hierover zelf contact met de patiënten op.

Veilige zorg in tijden van corona

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan mag u erop rekenen dat de zorg in Bernhoven veilig is. We hebben bovenstaande maatregelen getroffen om deze veiligheid te garanderen. Om de zorg veilig te houden, vragen we ook u om mee te werken en een aantal regels en afspraken in het ziekenhuis te respecteren. Op die manier zorgen we er samen voor dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.


Uw afspraak in Bernhoven

Sommige patiënten vragen zich af of zij nog naar ons toe kunnen komen. Afspraken gaan in principe door. Als u een afspraak in Bernhoven heeft dan rekenen wij op uw komst. U mag erop vertrouwen dat onze zorg veilig is, ook binnen 1,5 meter. We hebben onze organisatie erop ingericht om veilige zorg te kunnen verlenen. Dat doen we onder meer door 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, het dragen van mondkapjes, hygiënisch werken en controle op coronaklachten. Bij twijfels over uw afspraak kunt u altijd contact opnemen met de polikliniek voor overleg. Bent u verhinderd? Laat het ons tijdig weten, zodat we iemand anders kunnen helpen.

Als de situatie verandert informeren wij u.

We leven op dit moment in bijzondere tijden en dat vraagt dus ook bijzondere maatregelen. De medewerkers van Bernhoven danken u bij voorbaat voor uw begrip en uw medewerking. Samen krijgen we het virus er uiteindelijk onder!