Spring naar de content

Bezoek & familie

Om de verspreiding van het coronavirus nog meer in te dammen geldt er in Bernhoven een algehele bezoekersstop. Dit is een maatregel die indruist tegen het gastvrije karakter van Bernhoven, maar helaas nodig is.

Waarom kunt u nu niet op bezoek komen bij een patiënt? In deze film leggen wij uit waarom u niet op bezoek kunt komen bij een patiënt met het coronavirus. Let op: voor bepaalde patiënten worden er uitzonderingen gemaakt.

Klik  hier om de film te bekijken.

Deze film is ontwikkeld door Informed en het coronateam van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Deze film geeft een goed beeld, maar kan in detail afwijken van hoe er in Bernhoven gewerkt wordt.

Digitaal

Om toch nog contact te kunnen hebben met de familie buiten het ziekenhuis kunnen patiënten en familieleden gebruik maken van digitale hulpmiddelen als een smartphone of tablet. Voor patiënten die niet over een smartphone of tablet beschikken zijn iPads van Bernhoven beschikbaar en kunnen medewerkers helpen om contact te maken met behulp van videobellen.

Uitzonderingen

Het kan zijn dat verpleegkundigen en arts beslissen om in bijzondere gevallen een uitzondering op te maken. In dit geval wordt bij binnenkomst in Bernhoven uitgelegd welke hygiëne- en isolatiemaatregelen getroffen moeten worden.

Het zijn ingrijpende maatregelen die Bernhoven liever niet zou nemen. Ze zijn in deze bijzondere tijden helaas nodig en het ziekenhuis doet dan ook een beroep op begrip van de getroffen patiënten en hun familie.

Corona Support Team

Patiënten met corona, of mensen waarbij corona vermoed wordt, krijgen in Bernhoven ondersteuning van het Corona Support Team. Dit team werkt naast de artsen en verpleegkundigen die zorg op de verpleegafdelingen verlenen.

Het Corona Support Team bezoekt een patiënt die positief of verdacht is. Het team informeert de patiënt en diens familie over corona en de speciale coronazorg, bemant een helpdesk voor patiënten en familieleden die vragen hebben over het coronavirus en informeert patiënten over testuitslagen. De leden van het team leggen uit wat de gang van zaken is als een patiënt naar huis mag en wat thuisisolatie inhoudt. Als het nodig is, schakelen ze maatschappelijk werk in voor emotionele ondersteuning.

Bij opname krijgt een patiënt een brief met de bereikbaarheidsgegevens van het Corona Support Team. Het team is dagelijks van 09.00 – 17.00 uur bereikbaar voor patiënten en hun familie.

Leden van het Corona Support Team