Spring naar de content

De vakgroep Plastische Chirurgie Bernhoven gaat verder als de Berne Kliniek

Geplaatst: vrijdag 23 november 2018

De vakgroep Plastische Chirurgie werkzaam in Bernhoven gaat verder als zelfstandig behandelcentrum (ZBC) met de naam Berne Kliniek, onder stichting AB Plastics.

Onder deze vlag kan de vakgroep zich verder ontwikkelen binnen zowel de verzekerde als de onverzekerde zorg. Een nieuwe vorm van samenwerking binnen de vertrouwde muren van het ziekenhuis, die door Bernhoven volledig wordt ondersteund. Op donderdag 22 november zijn hiervoor de contracten getekend.

Het afgelopen jaar werkten de collega’s van plastisch chirurgie al vanuit deze nieuwe structuur. Nu alle formaliteiten zijn voltooid is de ZBC Berne Kliniek een feit. Met de nieuwe vorm van samenwerking is het vanuit juridisch perspectief van belang dat de Berne Kliniek een eigen identiteit heeft. Zo is het voor patiënten duidelijk met wie ze een behandelrelatie aangaan. Om hier invulling aan te geven is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld, die uitstraalt waar de Berne Kliniek voor staat. Er is ook een nieuwe website met informatie voor patiënten en huisartsen (www.bernekliniek.nl).

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van onze zorg. Met de komst van een nieuwe plastisch chirurg, Diederik Vooijs, kunnen wij nog betere zorg leveren. Twee plastisch chirurgen gaan zich nu volledig richten op de hand- en polschirurgie. Daarnaast is er meer tijd voor patiënten ingepland en werkt de Berne Kliniek aan goede en betrouwbare digitale voorlichting. De wachttijden blijven kort, zowel voor de verzekerde als de onverzekerde zorg.