Spring naar de content

Samen Beslissen over uw kankerbehandeling. Wat is uw ervaring?

Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2018

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK) is een onderzoek gestart naar de ervaringen van (ex)kankerpatiënten met het fenomeen Samen Beslissen. De NFK roept (ex) patiënten op om een online vragenlijst in te vullen op hun website. Dat kan vanaf nu tot 13 november.

Samen Beslissen

Wanneer je kanker hebt, neem je vaak in korte tijd beslissingen (bijvoorbeeld over behandelingen), die directe gevolgen kunnen hebben voor je leven op korte en lange termijn. Je kunt de situatie en jouw voorkeuren bespreken met je zorgverlener. Zo beslissen patiënt en zorgverlener samen welke behandeling het beste past, dit noemen we Samen Beslissen.

De NFK wil graag weten hoe mensen die kanker hebben (gehad) denken over Samen Beslissen. Ben je betrokken geweest bij de beslissing, ben je goed geïnformeerd, heeft je zorgverlener je ondersteund en heb je tijd gehad om je keuze te overdenken?

Doneer je ervaring

Deel (anoniem) in ongeveer 5 minuten uw ervaring met Samen Beslissen (en uw behoeften hierin) met de NFK, zodat zij de belangen van mensen met kanker beter kunnen behartigen. Om de vragenlijst in te vullen gaat u naar de website van de NFK: https://nl.research.net/r/DJE_samen_beslissen_NFK

De uitkomsten van deze vragenlijst vergroten ons inzicht en stellen ons in staat de belangen van mensen met kanker beter te behartigen.

Delen van uitkomsten

De NFK deelt de uitkomsten van deze peiling breed, zodat zorgverleners en onderzoekers leren van de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten en hiermee rekening kunnen houden in hun werk. Daarnaast brengen we patiënten op de hoogte van de uitkomsten. Dit gebeurt op 6 december bijvoorbeeld door de uitkomsten aan te bieden aan de media en door ze te publiceren op website van de NFK.