Spring naar de content

Tien jaar Look Good Feel Better in Bernhoven

Geplaatst: maandag 19 november 2018

Vandaag, 19 november, viert ‘Look Good Feel Better’ op bescheiden wijze dat deze stichting al tien jaar workshops organiseert in Bernhoven. Look Good Feel Better (LGFB) geeft workshops uiterlijke verzorging bij kanker en doet dit samen met gespecialiseerde professionals.

Schoonheidsspecialisten geven adviezen aan vrouwen op het gebied van make-up en huidverzorging. Het doel hiervan is dat deze vrouwen weer meer zelfvertrouwen krijgen en zich weer beter kunnen voelen. De deelnemers aan de workshops waarderen het initiatief gemiddeld met een negen.

Ook in Bernhoven zijn de workshops inmiddels een vast onderdeel geworden van de oncologische zorg. Vrouwen die in Bernhoven worden behandeld, kunnen zich voor een workshop aanmelden. Ze vinden vier keer per jaar plaats.

“Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Lichamelijk én emotioneel vormt het hele traject van ziek zijn een grote belasting. Als dan ook je uiterlijk nog eens verandert, kan dat invloed hebben op je zelfvertrouwen. Wij willen vrouwen dat zelfvertrouwen door middel van onze workshops teruggeven”, zegt Petra Odenthal, directeur van de Stichting Look Good Feel Better.

Dat de Stichting daarin slaagt blijkt uit de positieve reacties van de deelnemers. Zo zegt deelnemer Barbara: “Ik keek in de spiegel en herkende mijzelf weer”, deelnemer Elise vult nog aan: “Het is gewoon fijn om na alle ellende iets leuks te doen met je uiterlijk.”

Vandaag nemen weer zeven vrouwen deel aan de workshop. Naast allerlei praktische tips ontvangen deelnemers en adviseurs vandaag in Bernhoven ook nog een gebakje om het tweede lustrum te vieren.