Spring naar de content

Wereld Prematuren Dag en komst Sint en Piet gevierd op couveuseafdeling

Geplaatst: maandag 19 november 2018

Afgelopen zaterdag arriveerden Sint en Piet weer in Nederland. Dat was ook de dag die wereldwijd is uitgeroepen tot Wereld Prematuren Dag. Een dag om stil te staan bij het feit dat iedere dag 48 kinderen te vroeg worden geboren. Dat is een op de tien geboortes. Helaas sterven per jaar 1000 kinderen bij vroeggeboorte.

Voor ouders van een te vroeggeboren kindje breekt een spannende tijd aan. Terwijl je net vader en moeder geworden bent, word je meteen met grote zorgen geconfronteerd. Je leeft tussen hoop en vrees en een ziekenhuisopname kan voor een te vroeggeboren kindje weken tot maanden duren. Helaas stuiten ouders nog te vaak op onbegrip in hun eigen omgeving. Daarom is de Wereld Prematuren Dag zo belangrijk. Zodat mensen zich bewust worden van de problematiek en de zorgen rondom vroeggeboorte.

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen deelde op deze dag 1500 goodiebags uit in de Nederlandse ziekenhuizen. Zo ook op de couveuse- en kraamafdeling van Bernhoven. Daar kregen ouders en kindje een leuk cadeautje. Ook is een fotograaf van de Stichting Earlybird langsgekomen om mooie foto’s te maken van ouders en kind.

Een welverdiende pluim voor deze kleine grote kanjers en hun ouders, maar ook voor het team van de afdeling dat altijd klaarstaat voor de ouders en kindjes.