Spring naar de content

Bernhoven daagt diabetespatiënten uit voor wekelijkse zomeravondwandeling

Geplaatst: donderdag 18 april 2019

Nu de lente is aangebroken is het tijd om weer in beweging te komen. Bewegen is immers goed voor iedereen, in het bijzonder voor mensen die diabetes hebben. Het is inmiddels bewezen dat sportief bezig zijn zelfs zo gunstig kan zijn voor diabetespatiënten dat ze soms geen of minder medicijnen nodig hebben.

Het diabetesteam van Bernhoven start vanaf 13 mei weer een wekelijkse diabeteschallenge met een wandeling van één uur in de Maashorst. Vanaf 13 mei wordt tot en met 23 september iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur gewandeld in de prachtige omgeving van de Maashorst. De deelnemers worden daarbij begeleid door Cora van Nieuwenbrug, zij is professioneel wandelbegeleidster van Atletiekvereniging De Keien

Bij de wekelijkse wandeling gaat het niet zo zeer om de prestatie in de zin van afstand of snelheid, maar veeleer om het bewegen zelf. Want alleen al het in beweging zijn is goed voor lijf en leden. Het feit dat mensen in een groepje samen wandelen werkt  ook nog eens stimulerend. De groene omgeving van de Maashorst doet de rest. Start- en eindpunt is de hoofdingang van Bernhoven in Uden.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen op de website van Bernhoven: www.bernhoven.nl/diabeteschallenge of bel naar 0413 – 40 29 01.