Spring naar de content

Studenten brengen Bernhoven in sprookjesachtige kerstsfeer

Geplaatst: dinsdag 10 december 2019

Studenten van de opleidingen Sign specialist en Ruimtelijke vormgeving aan De Rooi Pannen uit Tilburg hebben de hal van Bernhoven in een verrassende kerstsfeer gebracht. Een eenhoorn begroet de gasten en wie goed kijkt, ziet voetstapjes van kabouters, vogeltjes en elfjes die het kabouterpad in de Maashorst even hebben verlaten om een kijkje in de hal van Bernhoven te nemen.

De vierdejaarsstudenten konden kiezen uit een fictieve opdracht of werken voor Bernhoven als opdrachtgever. Voor hen was de keuze snel gemaakt. Met deze opdracht konden zij voor de eerste keer hun kennis in de praktijk brengen. Die opdracht was om de hal van het ziekenhuis in Uden op een bijzondere manier in kerstsfeer te brengen. Uitgangspunt voor de Tilburgse studenten is het verhaal van de regenboog van Bernhoven. Daarin spelen de eenhoorns en eekhoorns een rol om een glimlach op het gezicht van bezoekers van Bernhoven te toveren, ondanks de spanning die mensen kunnen voelen in een ziekenhuis. Ook lieten de studenten zich inspireren door het Bernhoven wandelpad en het kabouterpad in de Maashorst. Zo verbonden zij de sprookjes in het ziekenhuis en de Maashorst met elkaar en gaven op verrassende wijze vorm aan een wel heel bijzondere kerstversiering.

In de buurt van de piano is een voorleeshoekje ingericht met een keur aan leuke voorleesboeken. Hier kunnen ouders hun kroost verhalen vertellen over kabouters, elfjes en eenhoorns.

De boom in de hal van het ziekenhuis is een wensboom geworden. Goede wensen vergezellen iedereen die Bernhoven bezoekt op weg naar weer een nieuw jaar. Zo maakt de hal van Bernhoven even een betoverende indruk in deze donkere dagen rond Kerstmis.

Wie wil is van harte welkom om het prachtige eindresultaat zelf te komen bewonderen. Dat kan tot 6 januari.