Spring naar de content

Vicki Brownhuis deelt rozen uit in Bernhoven

Geplaatst: maandag 04 februari 2019

Op donderdag 7 februari delen vrijwilligers van het Vicki Brownhuis rozen uit aan patiënten die vanwege kanker in Bernhoven worden behandeld.

Dat doen deze vrijwilligers naar aanleiding van Wereld Kanker Dag die jaarlijks op 4 februari wordt gehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties. Doel van deze dag is dat internationaal stil wordt gestaan bij wat kanker betekent voor mensen.

Door rozen uit te delen in Bernhoven (en in het JBZ) besteedt het Vicki Brownhuis ook extra aandacht aan kanker. Patiënten krijgen een roos aangeboden die zij vervolgens kunnen doorgeven aan iemand die voor hen tijdens hun ziekte heel belangrijk is geweest.

De diagnose kanker zet de wereld op zijn kop. Dit jaar staan de late gevolgen van kanker centraal. Kanker is steeds beter te behandelen. Maar voor mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Vaak worden ex-kankerpatiënten geconfronteerd met gevolgen op lange termijn zoals vermoeidheid, verminderde concentratie of angst voor terugkeer van de ziekte. Psychosociale nazorg is een belangrijk onderdeel van kankerzorg. Het Vicki Brownhuis levert een kleine bijdrage aan deze nazorg. Hier kunnen patiënten (en familieleden) op informele wijze terecht met hun verhaal, door mee t e doen aan verschillende activiteiten die geboden worden of gewoon voor een kopje koffie want in het Vicki Brownhuis kan alles, maar hoeft niets.

Eens per maand organiseert het Vicki Brownhuis uit Den Bosch een inloop in Bernhoven.