Spring naar de content

Zaterdag 7 december extra MDL spreekuur voor VGZ patiënten

Geplaatst: donderdag 28 november 2019

Op zaterdag 7 december houden de MDL-artsen van Bernhoven van 9.00-13.00 uur extra spreekuur op de polikliniek maag-, darm- en levergeneeskunde voor patiënten van zorgverzekeraar VGZ.

Op dit spreekuur kunnen patiënten van VGZ die bij andere ziekenhuizen voor MDL op de wachtlijst staan eerder worden geholpen. Voor patiënten die bij andere zorgverzekeraars zijn verzekerd is dit ook goed nieuws. Doordat de VGZ-patiënten van het zaterdagspreekuur gebruikmaken, komt extra spreekuurtijd vrij voor overige patiënten.

Patiënten van VGZ die naar Bernhoven willen kunnen contact opnemen met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van VGZ via 088 – 131 16 11.

Zorgomleiding

Dankzij dit extra spreekuur wordt de wachtlijst voor deze groep patiënten verkort dankzij het principe van zorgomleiding. Bij zorgomleiding gaat het erom dat ziekenhuizen elkaar helpen om hun patiënten zorg te bieden op de plekken waar die zorg ruimer voorhanden is dan bij de collega. In dit geval is de MDL geneeskunde in Bernhoven ruim voldoende voorhanden om ook patiënten buiten het eigen werkgebied te helpen en wordt de wachttijd voor iedereen verkort.