Spring naar de content

Alles wat u moet weten over investeren in Bernhoven

Geplaatst: woensdag 26 augustus 2020

U heeft nog drie weken (t/m 15 sept.) de tijd om te investeren in Bernhoven met obligaties! Bent u van plan om te gaan investeren of heeft u nog behoefte aan meer informatie?

Wij hebben de zeven meest gestelde vragen op een rijtje gezet voor u, zodat u snel op de hoogte bent van belangrijke informatie over de obligatielening.

Heeft u na het lezen nog vragen? Geen probleem, u vindt meer informatie op onze website en u kunt ook altijd bellen naar 0413 - 40 29 10 voor een persoonlijk gesprek. 

Een obligatie is een lening. Als u een obligatie koopt, leent u daarmee geld uit aan Bernhoven. Daarvoor krijgt u elk jaar 4% rente. En aan het einde van de looptijd – na 10 jaar – krijgt u uw geld weer terug.

 

Obligaties uitgeven. Waarom doen we dat eigenlijk? Bernhoven doet dat omdat we geloven dat het ziekenhuis van ons allemaal is. Bernhoven is van en voor de regio: dichtbij en vertrouwd. Bernhoven is ook van de medewerkers, die allemaal in loondienst zijn en zelf ook financieel kunnen participeren. We vragen juist aan de mensen die dicht bij ons staan om te investeren. Omdat ze zelf direct baat hebben bij een gezond ziekenhuis. Bij een ziekenhuis met een eigen koers. En dat is Bernhoven!

 

Vroeger werden veel ziekenhuizen gefinancierd met obligaties. Dit zorgde vroeger voor een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid binnen een gemeenschap. En dat doet het nog steeds. Als u zich betrokken voelt bij Bernhoven, dan kunt u door de koop van obligaties geld uitlenen aan het ziekenhuis. Of u nu een medewerker bent of gewoon in de buurt van Bernhoven woont. Jaarlijks krijgt u als obligatiehouder hier een mooi rentepercentage van 4% voor terug en aan het einde van de looptijd (na 10 jaar) het geleende bedrag. De combinatie van een mooi rentepercentage, een beperkt (onafhankelijk bepaald) risico en de wetenschap dat u geld investeert in iets wat u belangrijk vindt, maakt deze obligaties voor veel mensen aantrekkelijk. 

 

Investeren in Bernhoven kan vanaf € 500,-. Dat zijn vijf obligaties. Er is geen maximum aan het bedrag dat u kunt investeren. Speciaal voor grotere beleggers is er een alternatieve obligatie-emissie: Obligatielening Bernhoven VI. Het startbedrag hier is € 100.000,-.

 

Obligaties worden gezien als misschien wel de veiligste manier van beleggen, maar beleggen is nooit zonder risico’s. De obligatie is een bij banken achtergestelde lening. Dit betekent dat in geval van een faillissement eerst de leningen van de banken afgelost worden. Een risico-analyse wordt jaarlijks onafhankelijk vastgesteld door een gecertificeerde specialist. Deze rating-rapportage staat op de website van AndersFinancieren, die de financiële afwikkeling van de obligaties uitvoert. Om het rapport te kunnen inzien, moet u eerst inloggen.

 

Obligaties van Bernhoven kunt u kopen via het online platform AndersFinancieren. Op deze site wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u zich voor obligaties in Bernhoven kunt inschrijven. Ook is er een handige video waarin wordt uitgelegd hoe u obligaties kunt kopen.

 

Meer informatie over de verschillende obligatieleningen staat op de website van Bernhoven. Net als een overzicht met veelgestelde vragen.

Daarnaast organiseren we in september de laatste twee informatiebijeenkomsten op:

Datum

Tijd

Locatie

Dinsdag 8 september (fysiek)

Aanvang 17.30 uur

Raadszaal gemeentehuis Uden, Markt 145, 5401 EJ Uden

Woensdag 9 september (online)

Aanvang 17.00 uur

Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvangt u per mail informatie hoe u de bijeenkomst online kunt volgen

We vragen u om voor een online bijeenkomst te kiezen waar het kan. Voor de bijeenkomst in Udenis een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf u hier in voor een informatiebijeenkomst.