Spring naar de content

Bloedprikken en ophalen materialen Bernhoven voortaan na digitale afspraak

Geplaatst: maandag 29 juni 2020

Met ingang van 13 juli kunnen patiënten voor bloedafname bij een van de prikposten van Bernhoven alleen nog terecht na een digitale afspraak. De patiënt kan een afspraak maken op afspraakbloedafname.bernhoven.nl Vanaf 1 juli kan de patiënt al terecht op deze site om een afspraak te maken voor vanaf 13 juli.

Het ziekenhuis ziet met name in de ochtenduren en vooral in Uden en Oss een grote toeloop voor een bloedafname waardoor mensen lang op hun beurt moeten wachten. Zelf digitaal een afspraak inplannen moet dit wachten gaan verkorten, in goede banen leiden en ergernis voorkomen.

Hoe werkt het?

Via de groene knop 'Bloedprikken' op de website van Bernhoven komt de patiënt op de website https://afspraakbloedafname.bernhoven.nl 
Hier kiest de patiënt waar hij/zij een afspraak voor wil maken (bloedafname of materiaal ophalen) en de locatie waar hij of zij de afspraak wil (dat kan namelijk behalve in Oss en Uden nog op een aantal andere locaties in de regio). De patiënt kiest vervolgens een beschikbare datum en tijd, vult daarna enkele persoonsgegevens in als naam, telefoonnummer en e-mailadres en na een klik op de knop ‘bevestigen’ is de afspraak gemaakt. De bevestiging krijgt de patiënt via de e-mail toegestuurd.

Telefonische hulp

Natuurlijk is deze nieuwe manier van werken even wennen, zeker voor patiënten die vaker naar een van de prikposten komen. Even naar binnenlopen kan vanaf 13 juli niet meer. Om mensen te helpen om met het nieuwe systeem vertrouwd te raken richt Bernhoven een telefonisch hulpteam in. Patiënten die het lastig vinden om een digitale afspraak te maken, kunnen bellen naar 0413 – 40 19 08 en een van de medewerkers helpt de patiënt met het maken van een digitale afspraak.

Even wennen

Om mensen te laten wennen houdt Bernhoven rekening met een overgangsperiode. Wie na 13 juli zonder digitale afspraak naar de prikpost komt wordt altijd geholpen door een van onze medewerkers om digitaal een afspraak te maken.

Het maken van een digitale afspraak geldt niet alleen voor bloedprikken. Ook wie materiaal komt ophalen, bijvoorbeeld om thuis urine te verzamelen kan vanaf 13 juli alleen nog terecht bij een van onze prikposten met een digitale afspraak. Om materiaal in te leveren is een afspraak niet nodig, dit kan gewoon door even binnen te lopen en de spullen af te leveren.