Spring naar de content

Documentaire ‘Veerkracht’ over de coronacrisis vanaf 11 september te zien bij Videoland

Geplaatst: vrijdag 11 september 2020

Vanaf vandaag is de documentaire ‘Veerkracht: gevecht tegen corona’ over Bernhoven te zien bij Videoland. Tijdens de coronacrisis moesten alle zeilen worden bijgezet om de toestroom aan patiënten te kunnen helpen.

De camera kreeg vrije toegang terwijl we geschiedenis schreven: artsen, verpleegkundigen en ondersteunende diensten zoals logistiek, techniek en schoonmaak draaiden overuren. De directie en het Outbreak Management Team waren in een dagelijks gevecht om het ziekenhuis beschikbaar te laten blijven voor nieuwe patiënten zodat het ziekenhuis niet in code zwart terechtkwam. Er was een gebrek aan bedden, mensen, materiaal, apparatuur en aan hulp. Maar geen gebrek aan inventiviteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Een verhaal over menselijke veerkracht in een tijd van crisis.

Veerkracht: gevecht tegen corona’ is geproduceerd door POSVIDEO en is vanaf 11 september in zijn geheel te zien bij Videoland. Heeft u geen Videoland account? Voor € 0,01 is het mogelijk om een proefabonnement voor twee weken af te sluiten als u nog geen lid van Videoland bent geweest (u kunt dit proefabonnement direct opzeggen).