Spring naar de content

Farewell Symposium van Prof. dr. Piet van Riel

Geplaatst: donderdag 13 februari 2020

Op vrijdag 6 maart organiseert reumatoloog Piet van Riel het Farewell Symposium van 09.00 – 12.30 uur voor patiënten met een reumatische aandoening bij de CHV Noordkade in Veghel.

Ruim 40 jaar geleden is prof. dr. Piet van Riel zijn loopbaan in de reumatologie begonnen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Recent heeft hij wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid genomen als reumatoloog in Bernhoven waar hij ruim vijf jaar werkzaam is geweest.

In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd in de behandeling van reumatische aandoeningen. Naast het feit dat veel meer medicamenten beschikbaar zijn gekomen, is de algemene aanpak erg veranderd. Er wordt bijvoorbeeld eerder met medicatie gestart en er is veel meer aandacht voor het effect van leefstijlfactoren. In plaats van rust te adviseren zoals dat 40 jaar geleden gebeurde, wordt nu gestimuleerd om meer te bewegen.

Bent u een patiënt met een reumatische aandoening? Dan kunt u dit ochtendsymposium kosteloos bijwonen. Tijdens het symposium wordt aandacht besteed aan de veranderingen in de behandeling en wat deze voor u als patiënt met een reumatische aandoening betekenen. Tevens kunt u op de ‘belevingsmarkt’ kennismaken met diverse organisaties die u kunnen helpen een zo gezond mogelijke leefstijl te kiezen en behouden.

Bekijk hier de uitnodiging van het programma en de mogelijkheid om u in te schrijven.

Cadeautip

Mocht u prof dr. Piet van Riel een aardigheidje willen geven dan wil hij vragen om van deze aardige geste af te zien, althans voor hem persoonlijk. In plaats daarvan wil hij vragen of u het bedrag wil overmaken op het rekeningnummer van de Stichting Vrienden van Bernhoven: NL58 RABO 0125 9632 11.

De Vrienden van Bernhoven zetten zich belangeloos in om het verblijf van de mensen die in ons ziekenhuis worden opgenomen of de polikliniek bezoeken een beetje kleur te geven. De Vrienden bekostigen zaken die die niet direct met de zorg te maken hebben maar die het verblijf wel wat aangenamer kunnen maken. Denk aan de aankleding van wachtruimtes, aanvullende voorzieningen als een tablet, een fietscomputer et cetera. Met je bijdrage kunnen we tal van grote en kleine wensen in vervulling laten gaan.

Namens de Vrienden van Bernhoven, de patiënten en de medewerkers bedankt prof. dr. Piet van Riel u bij voorbaat van harte voor een eventuele bijdrage.