Spring naar de content

Gebruik mondneusmaskers

Geplaatst: dinsdag 06 oktober 2020

Het kabinet heeft het dringende advies gegeven om mondneusmaskers te dragen in alle publieke binnenruimtes. Bernhoven vraagt u aan dit advies mee te werken.

Wat betekent dit voor uw bezoek aan Bernhoven?

Niet-medische mondneusmaskers

In het ziekenhuis in Uden en op de locatie in Oss zijn de publieke binnenruimtes benoemd (hal, gangen, lift en wachtkamers). Wij vragen iedere patiënt/bezoeker daar een eigen niet-medisch mondneusmasker te dragen indien u in beweging bent. Heeft de patiënt/bezoeker geen eigen mondneusmasker, maar wil hij/zij er wel een dragen? Dan krijgt de patiënt/bezoeker er een van Bernhoven.

Medische mondneusmaskers

Wij stellen iedere patiënt/bezoeker voor het betreden van het ziekenhuis een aantal vragen om na te gaan of er gezondheidsklachten zijn die kunnen duiden op corona. Bij klachten die kunnen duiden op corona, krijgen patiënten een medisch mondneusmasker van Bernhoven uitgereikt dat zij tijdens het verblijf in het ziekenhuis verplicht dragen.

Medewerkers en mondneusmaskers

Wij vragen onze medewerkers in de publieke binnenruimtes (hal, gangen, lift en wachtkamers) een (eigen) niet-medisch mondneusmasker te dragen.

Afdeling spoedeisende hulp

Op de spoedeisende hulp worden patiënten gezien waarvan het niet altijd meteen duidelijk is wat hun klachten zijn. Daarom dragen onze medewerkers daar altijd een mondneusmasker. In de ruimtes van de spoedeisende hulp wordt aan patiënten en hun begeleiders ook het dringend advies gegeven om een mondneusmasker te dragen.

Prikposten in de regio

Op de prikposten in de regio zijn er vrij toegankelijke publieke binnenruimtes. Hier is het dringend advies aan patiënten/bezoekers om een mondneusmasker te dragen. Onze medewerkers zijn gevraagd hier ook altijd een mondneusmasker te dragen.

In alle situaties blijft het belangrijk om 1,5 meter afstand te bewaren en de hygiëne adviezen te volgen (regelmatig handen wassen, gezicht niet aanraken).