Spring naar de content

Mariëlle Bartholomeus genomineerd voor de titel Topvrouw van het jaar 2020

Geplaatst: woensdag 09 september 2020

Mariëlle Bartholomeus, medisch directeur/neuroloog, is één van de drie genomineerden voor de titel Topvrouw van het jaar 2020.

Deze jaarlijks terugkerende verkiezing geeft vrouwelijk leiderschap en talent een podium. Dit jaar heeft de verkiezing een ander karakter gekregen. De jury, onder voorzitterschap van Jet Bussemaker, kiest deze keer een vrouw die een belangrijke rol heeft gespeeld de afgelopen periode toen het coronavirus over ons land raasde.

Een keuze uit vrouwen in de cruciale sectoren die moed en leiderschap hebben getoond; er stonden toen het nodig was en het verschil maakten. Mariëlle Bartholomeus werkte als medisch directeur bij Bernhoven in het epicentrum van de coronacrisis. Het was een periode waarin de organisatie in een rap tempo omgebouwd moest worden om de grote toestroom aan patiënten aan te kunnen. Binnen een week werden er alleen nog maar coronapatiënten in het ziekenhuis opgevangen. Beslissingen moesten razendsnel worden genomen en per dag veranderde de manier van werken.

Mariëlle: “ Deze nominatie voelt als een teamprijs, een eerbetoon aan alle collega’s. Tijdens deze crisis heb ik mogen ervaren dat je echt sterker bent met elkaar. Er kwam een ongekend saamhorigheidsgevoel naar voren met maar één doel: samen de allerbeste zorg leveren aan onze coronapatiënten. De veerkracht die iedereen heeft laten zien in de zware en onzekere omstandigheden zijn indrukwekkend.”  

De andere genomineerden zijn Conny Helder – Raad van Bestuur Tante Louise en Ellis Jeurissen - Directeur Publieke Gezondheidszorg & Ambulancezorg GGD Brabant Zuidoost. Op 24 september wordt door de jury bekendgemaakt wie zich Topvrouw 2020 mag noemen.