Spring naar de content

Onafhankelijke evaluatie programma’s Beatrixziekenhuis en Bernhoven

Geplaatst: donderdag 25 juni 2020

Donderdag 25 juni 2020 publiceert IQ Healthcare, CPA en de NZa de onafhankelijke evaluatie over de programma’s van het Beatrixziekenhuis en Bernhoven. Vanaf 2015 hebben beide ziekenhuizen omvangrijke veranderprogramma’s ingevoerd.

Bij Bernhoven bekend als de strategie: ‘Toekomstbestendige zorg voor de regio’.

De kern van het onderzoek is dat door nieuwe manieren van werken in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Bernhoven in Uden de doelmatigheid van de zorg is verbeterd. De ziekenhuizen hebben hun organisatie zo ingericht dat de kwaliteit van zorg voor de patiënt meer centraal staat en er minder wordt gestuurd op het aantal behandelingen. Initiatieven van zorgverleners krijgen meer ruimte, er wordt meer samengewerkt met de huisarts en zijn er organisatieveranderingen doorgevoerd. Ook worden niet langer afspraken gemaakt met de verzekeraar per behandeling, maar zijn er vaste bedragen afgesproken voor vijf jaar.

Lees hier het volledige persbericht en de evaluatie.

De uitkomsten van dit onafhankelijke onderzoek bevestigen de eerder door Bernhoven gepresenteerde resultaten van de strategie van Toekomstbestendige zorg.  Het onderstreept waar wij in Bernhoven voor staan en in geloven, een prachtig fundament voor de toekomst!

Bernhoven bouwt door op het fundament van de strategie van Toekomstbestendige zorg. Door dit stevige fundament blijkt de organisatie veerkrachtig en wendbaar, de coronacrisis heeft dit bevestigd. Daarnaast biedt het kansen om samen met landelijk en regionale (zorg)partners op te trekken naar de toekomst.