Spring naar de content

Onze Intensive Care heeft acht iPads gekregen van Stay Connected!

Geplaatst: donderdag 14 mei 2020

Een enorme verrassing voor onze medewerkers van de Intensive Care (IC), zij hebben acht iPads gekregen van Stay Connected!

Stay Connected is een belangeloos en gezamenlijk initiatief van verschillende organisaties met als doel om alle IC-bedden in Nederland van een iPad te voorzien. IC-verpleegkundige Rina en teammanager Moniek hebben de iPads in ontvangst genomen en zijn heel erg blij met dit initiatief! Rina vertelt: “In deze tijd bieden de iPads echt uitkomst. Familieleden van patiënten mogen door het coronavirus maar beperkt op bezoek komen en met behulp van de iPad  kunnen ze hun geliefde op de IC vaker zien en een beeld krijgen van de IC-kamer waarin hun geliefde ligt.”


Betere communicatie tussen onze IC-patiënt en zorgverleners op de IC

Ook in de toekomst komen de iPads goed van pas op de IC. Rina: “Op de IC is het vaak lastig om te communiceren met patiënten, doordat zij bijvoorbeeld niet goed of helemaal niet kunnen praten. Op de iPads kunnen we gebruikmaken van apps waarin de patiënt door het aanraken van pictogrammen kan laten weten ergens behoefte aan te hebben of een probleem duidelijk maken. We zijn heel erg blij met deze mooie gift!