Spring naar de content

Bernhoven meet ervaringen patiënten

Geplaatst: woensdag 14 april 2021

Vanaf dinsdag 13 april is Bernhoven een onderzoek gestart naar de ervaringen van patiënten met de zorg in Bernhoven.

Hiervoor ontvangen patiënten een uitnodiging per email. Het gaat om volwassen patiënten die een afspraak hebben gehad met een polikliniek, een dagopname hebben gehad of opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis. Ook patiënten die een video- of telefonische afspraak hebben gehad worden uitgenodigd aan het onderzoek mee te doen.

In de mail die patiënten ontvangen is een e-mailadres opgenomen waar zij terecht kunnen met vragen. Het onderzoek is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en wordt uitgevoerd door Expoints.

Er is een vragenlijst voor patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, en een vragenlijst voor patiënten die een afspraak op een van de poliklinieken hebben gehad. Het invullen gebeurt via een link in de mail en duurt vijf tot tien minuten. De vragenlijst kan tot drie weken na de verzenddatum worden ingevuld. Als de vragenlijst niet is geopend, krijgen patiënten zeven dagen na de verzenddatum een herinnering. Overigens is deelname niet verplicht.

De resultaten en mogelijke conclusies of actiepunten uit de meting worden komende zomer bekend gemaakt.