Spring naar de content

Bernhoven schaalt reguliere zorg deels af om personeel vrij te maken

Geplaatst: donderdag 18 november 2021

Bernhoven ontkomt er niet aan om geplande zorg af te schalen om personeel vrij te maken voor de toenemende Covid zorg. Acute en/of levensbedreigende zorg gaat wel door. Patienten die het betreft worden door een medewerker van Bernhoven gebeld.

Wat betekent dit concreet?

Artsen maken een weloverwogen medische afweging voor wie de zorg wél door moet gaan, en voor wie de zorg op verantwoorde manier kan worden uitgesteld.

Patiënten die het betreft krijgen hierover persoonlijk bericht van het ziekenhuis. Om de telefooncentrale te ontlasten verzoekt Bernhoven dan ook de patiënten om niet te bellen maar eerst bericht van Bernhoven af te wachten.

Veiligheid voorop

Veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers staat op de eerste plaats. Dat betekent dat Bernhoven vraagt om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen voor uw afspraak. Draag een chirurgisch mondneusmasker dat u van het ziekenhuis krijgt, desinfecteer uw handen en bewaar 1,5 meter afstand. Blijf thuis bij klachten en overleg in dat geval of van uw afspraak een telefonische afspraak of video-afspraak gemaakt kan worden.