Spring naar de content

Bernhoven vaccineert patiënten met hoog gezondheidsrisico

Geplaatst: maandag 29 maart 2021

Op donderdag 8 en vrijdag 9 april worden de patiënten van Bernhoven met een verhoogd gezondheidsrisico gevaccineerd tegen COVID-19. Dat gebeurt in samenwerking met de GGD in de teststraat aan: De Amert 605, 5462 GH Veghel.

Patiënten uit de door VWS geselecteerde groepen, in de leeftijd van 18 tot 75 jaar (geboren tussen 1 januari 1947 en 28 februari 2003) en die in de laatste achttien maanden in Bernhoven onder behandeling waren, hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie ontvangen.

De vaccinatierondes vinden plaats tussen 9.00 – 12.15 uur. Patiënten hebben een tijdslot ontvangen. Wanneer iemand is uitgenodigd maar inmiddels al een vaccinatie heeft gekregen, dan vervalt de uitnodiging van Bernhoven. Het ziekenhuis vraagt in dat geval wel om even te bellen om de vaccinatie af te zeggen. Bellen is niet nodig wanneer iemand geen uitnodiging heeft gekregen. Zonder uitnodiging kan niet worden gevaccineerd.

Vier categorieën

Het ministerie van VWS heeft vier patiëntengroepen geselecteerd die vanwege hun hogere gezondheidsrisico via het eigen ziekenhuis worden gevaccineerd. Deze groepen zijn:

1.Patiënten met bloedkanker of een andere ernstige bloedziekte. Voorbeelden hiervan zijn mensen met leukemie of lymfeklierkanker.
2. Patiënten met ernstig nierfalen of dialyse.
3. Patiënten na orgaantransplantatie, stamceltransplantatie of beenmergtransplantatie.
4. Patiënten met een (ernstige) aangeboren afweerstoornis.

Voor de vaccinatie van deze groep patiënten wordt het vaccin Moderna gebruikt. De tweede vaccinatie volgt op donderdag 6 en vrijdag 7 mei.

Patiënten die nog vragen hebben over deze vaccinatieronde voor mensen met een hoog gezondheidsrisico kunnen hier terecht voor antwoorden.