Spring naar de content

Eerste corona vaccinaties in Bernhoven

Geplaatst: woensdag 06 januari 2021

Vanmiddag was een belangrijke mijlpaal waar we al lang naar uitkeken: de eerste Covid vaccinaties in Bernhoven zijn een feit. De vaccins zijn door het ministerie van VWS versneld beschikbaar gesteld voor het personeel in de acute zorg. Dit zijn de zorgprofessionals van de IC, Covid-afdelingen en Spoedeisende Hulp.

Bart Verbaan, anesthesioloog/intensivist was een van de eerste medewerkers die het vaccin toegediend kreeg: “Naar mijn idee kunnen we door middel van vaccinatie écht aan COVID-19 ontsnappen, daarom laat ik mij vaccineren”. 

De vaccins komen in meerdere leveringen binnen waardoor het even duurt voordat alle medewerkers in de acute zorg gevaccineerd zijn. Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer om zich heen grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Wilt u meer weten over het vaccineren? Op de site ‘Vaccinatie tegen het coronavirus’ van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie.