Spring naar de content

Onze zorgprofessionals wandelen samen met diabetespatiënten van Porto naar Santiago de Compostella

Geplaatst: donderdag 16 september 2021

Zaterdag nemen onze collega’s internist-endocrinoloog Caroline Heijckmann en diabetesverpleegkundige Petra Wagemans deel aan de WeHike2ChangeDiabetes challenge. Samen met vijftien diabetespatiënten wandelen ze van Porto naar Santiago op weg naar een gezondere leefstijl.

De challenge in Portugal wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Vlak bij Porto start zaterdag een zesdaagse hike naar Santiago de Compostella in Spanje. Caroline en Petra gaan mee als medische begeleiding voor de patiënten. Tijdens het wandelen gaan ze ook met hen in gesprek over hun gezondheid. Op deze manier leren de patiënten meer over sporten en bewegen met diabetes. Andersom geeft het Caroline en Petra inzicht in wat het betekent om te leven met diabetes. Het doel is om samen op weg te gaan naar een gezondere leefstijl.

Petra: “We vinden het belangrijk om de patiënt het vertrouwen te geven dat je ook met diabetes goed kunt bewegen. Bewegen is enorm belangrijk en kan je helpen om diabetes beter te reguleren. Het bijzondere aan deze hike is dat we echt van elkaar gaan leren. Zo helpen wij de patiënt op weg naar een gezondere leefstijl, maar ook leren wij van de patiënt én de patiënten van elkaar. Het belooft een onvergetelijke hike te worden!”

Over de Bas van de Goor Foundation
De WeHike2ChangeDiabetes challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De foundation zet zich in om kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sporten en bewegen.