Spring naar de content

Per 7 juni uitbreiding van de begeleidersregeling

Geplaatst: maandag 07 juni 2021

Door het dalende aantal coronapatiënten in het land en ons ziekenhuis kunnen we per 7 juni onze begeleidersregeling verruimen. De verruiming geldt voor de oncologie chemokamers op B1West, de diagnostische afdelingen (dat zijn de afdelingen waar onderzoeken worden gedaan zoals bijvoorbeeld radiologie en de functieafdeling) en scopiekamer en het ambulant centrum op A1.

  • Oncologie chemokamers B1west:
    Elke patiënt mag desgewenst 1 begeleider mee nemen. Deze begeleider mag gedurende de gehele kuur blijven.

  • Diagnostische afdelingen en scopiekamer :
    Elke patiënt mag desgewenst 1 begeleider mee nemen. Afhankelijk van het onderzoek en de ruimte zoals die ter plaatse is kan de begeleider wel / niet mee naar binnen in de onderzoeksruimte. Bij kinderen mogen beide ouders begeleiden, echter er kan altijd maar 1 ouder mee de onderzoeksruimte in.

  • Ambulant centrum (A1):
    Er mag 1 begeleider mee bij opname. Zodra de patiënt naar OK is verlaat de begeleider het ziekenhuis. De begeleider kan terugkomen als de patiënt klaar is om opgehaald te worden. Let op: voor de infuuskamer op A1 geldt dat een patiënt geen begeleider mee mag nemen.

Voor alle groepen binnen en buiten deze begeleidersregeling geldt dat er uitzonderingen kunnen zijn in overleg met behandelaar, verpleging, doktersassistente. Bij een verdere daling van de cijfers bekijken we opnieuw welke verruimingen toegevoegd kunnen worden. De basisregels van 1.5 meter en mondneusmaskers blijven nog altijd gelden.