Spring naar de content

Portretfoto van collega Lisa Kreemer 1e prijs bij Zilveren Camera in categorie Portret enkel!

Geplaatst: dinsdag 09 februari 2021

Afgelopen week won het indringende portret van onze collega Lisa Kreemer (linkerfoto) de 1e prijs bij de Zilveren Camera in de categorie Portret enkel! De foto werd op 11 april 2020 genomen door fotograaf Jiri Büller voor de Volkskrant.

Lisa die normaal gesproken anesthesiemedewerker is, kwam op dat moment uit de nachtdienst op de IC. We vroegen Lisa hoe het nu met haar gaat (rechterfoto). “Ik werk nu weer op de OK en daar ben ik blij om. Het is fijn en belangrijk dat we bij deze golf operaties kunnen blijven uitvoeren en zo andere patiënten helpen.

Toen de foto werd gemaakt leefden we in een onzekere en zware tijd. Ik zie op die foto wat een energie het mij heeft gekost. Ik denk dat deze foto ook echt weerspiegeld hoe we ons vrijwel allemaal hebben gevoeld.

Nu voelt het echt anders hoewel Covid er nog steeds is. We hebben inmiddels veel geleerd en zijn heel goed voorbereid op wat ons te doen staat als er weer meer Covid-patiënten komen. Als het nodig is, dan ben ik zeker weer inzetbaar in de Covid-zorg. Dat doe je gewoon, je zet er samen de schouders onder. Maar ik hoop vooral dat ik gewoon op de OK kan blijven staan.”