Spring naar de content

Vanaf 1 oktober stapt Bernhoven over op beveiligd mailen via Zivver

Geplaatst: donderdag 30 september 2021

Medische informatie is zeer persoonlijk. Daarom moet u erop kunnen vertrouwen dat deze informatie niet zo maar door iedereen kan worden ingezien. Een ‘gewone’ e-mail is niet geschikt voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie. Uw medische gegevens zijn vertrouwelijk. Om er zeker van te zijn dat dit zo blijft, gaat Bernhoven vanaf 1 oktober gebruikmaken van Zivver. Dat is een programma waarmee e-mails beveiligd verstuurd kunnen worden.


Wat betekent dit voor u?
Dat betekent dat u als ontvanger de mail eerst moet openen met een code. Het bericht zelf is niet te lezen in het postvak van uw eigen mail. U ontvangt alleen een mail met daarin een link. Met deze link gaat u naar de veilige website van Zivver. Daar staat het bericht voor u klaar. De naam Zivver ziet u daarom in uw berichten staan. Alleen de verzender en ontvanger hebben toegang tot het bericht.

Hoe opent u een beveiligde e-mail?
U opent een bericht door de stappen te volgen die in de e-mail staan. Hieronder staan deze stappen beschreven en ziet u een voorbeeld van een beveiligde e-mail.

1. De e-mail komt net als een normale mail binnen:


2. Klik op de e-mail, u ziet nu onderstaand bericht:
3. Klik in het bericht op de blauwe tekst: 'Open bericht'.

4. U wordt nu automatisch doorgestuurd naar de veilige website app.zivver.com. Er zijn verschillende mogelijkheden om de beveiligde e-mail te openen, afhankelijk van hoe het bericht verstuurd is. Zie hieronder de mogelijheden: 

Bericht openen met een sms-code
Klik op 'Stuur mij de code'. Er wordt nu een sms-code naar uw mobiele telefoon gestuurd. Vul deze code in. 

Klik hier om een video met uitleg te zien.

Bericht openen met een toegangscode

Bent u een patiënt bij ons ziekenhuis? Dan is uw patiëntnummer de toegangscode. 

Bent u geen patiënt? Dan heeft u van de verzender eerder een toegangscode ontvangen. 

Klik hier om een video met uitleg te zien.

Bericht openen met een verficiatiemail
Klik op ‘E-mail sturen'. Er wordt nu een verificatiemail gestuurd naar het postvak van uw eigen mail. Klik in de e-mail op 'Klik voor toegang'.

Klik hier om een video met uitleg te zien.

Weet u niet wat uw toegangscode is?
Bent u geen patiënt en bent u de code vergeten? Dan kunt u contact opnemen met de afzender van het Zivver bericht. Volg dan onderstaande stappen: 

1. Klik op 'Ik weet mijn toegangscode niet'. Zoals hieronder aangegeven: 
2. Vervolgens klik u op 'Stel de afzonder op de hoogte':

3. U ontvangt vanuit de afzender een nieuwe toegangscode. 

Wilt u zelf reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd?
U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u direct uw reactie typen. U verstuurt deze reactie door op de verzendknop te klikken.

Wijzigt uw e-mailadres of telefoonnummer?
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Het telefoonnummer wijzigen kunt u via de eerstvolgende beveiligde mail die u ontvangt, zie ook eerdere video uitleg bij ‘Bericht openen met SMS code’.

Bent u patiënt van ons ziekenhuis?
Dan kunt u een wijziging doorgeven op werkdagen in Uden van 07:45 – 17:00 uur bij de Patiëntenregistratie in de hal van Bernhoven in Uden. In Oss kan dit van 07:45 – 17.30 uur op de polikliniek in Plein Zwanenberg. Vergeet dan niet uw patiëntenpas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Hierdoor weten we zeker dat we de mail naar het juiste adres sturen.

Voor andere contacten en relaties
Als u geen patiënt bent van ons ziekenhuis en uw gegevens wijzigen, dan kunt u de wijzigingen doorgeven aan uw contactpersoon. Dit kan bijvoorbeeld de persoon of afdeling zijn waar u de beveiligde mail van hebt ontvangen.

Waar kan ik terecht met vragen? 
Heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Onze medewerkers van het PatiëntService Bureau  staan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.30 uur voor u klaar. U bereikt hen via 0413 – 40 29 00 of stuur een mail naar communicatie@bernhoven.nl.