Spring naar de content

Kwaliteit van zorg in Bernhoven hoog

Geplaatst: woensdag 09 maart 2022

Bernhoven hoort bij de beste 34 ziekenhuizen van Nederland. Onlangs heeft Newsweek een lijst opgesteld die is gebaseerd op een enquête onder medische experts uit het buitenland en patiëntbeoordelingen op Zorgkaartnederland.nl van de Patiëntenfederatie. Wij zijn trots dat we in dit rijtje op plek 27 staan, met alle uitdagingen waar de zorg en Bernhoven voor staan.

Opsteker

Het bericht dat Bernhoven meedoet bij de top 34 van beste ziekenhuizen van Nederland is goed nieuws voor onze patiënten in de regio. De kwaliteit van zorg is goed en dat wordt door deze lijst van Newsweek bevestigd. Eind 2021 werd Bernhoven ook geheraccrediteerd voor vijf jaar door Qualicor-NIAZ. Voor deze accreditatie hebben wij aangetoond dat onze kwaliteitsnormen op orde zijn. De positieve feedback op onze kwaliteit van zorg is ook een opsteker voor onze medewerkers. Zij staan dag in dag uit klaar voor alle patiënten in onze regio en leveren deze goede zorg. Een dankjewel aan alle collega’s, een opsteker voor ons allemaal dat we uit liefde voor mensen blijven samen werken aan de allerbeste gezondheidszorg!

Wat is Qualicor-NIAZ?

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft sinds 1 oktober 2020 een nieuwe naam: Qualicor-Europe. Qualicor – NIAZ staat voor: “Kwaliteit met hart in de Zorg. Samen bouwen aan het fundament van zorg waarop mensen kunnen vertrouwen.” Deze stichting ondersteunt zorginstellingen bij het dagelijks verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg. Ook toetst Qualicor-NIAZ middels kwaliteitsnormen of zorginstellingen het huis op orde hebben. Als dat het geval is krijgt de instelling een accreditatie voor vijf jaar.

Lees het artikel van Newsweek op Skipr.