Spring naar de content

Week van de Schildklier - SON 19 mei a.s. te gast in Bernhoven

Geplaatst: maandag 16 mei 2022

Op donderdag 19 mei start de landelijke week van de schildklier. De SON (Schildklierorganisatie Nederland) is deze tussen 10.00 - 15.00 uur te gast in Bernhoven.
In de hal van het ziekenhuis staan ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar om te luisteren naar uw ervaring met uw schildklieraandoening en u vragen te beantwoorden.

Schildklier en pyschische klachten

Het thema van de Week van de Schildklier is dit jaar  'Schildklier en psychische klachten'.

Bij klachten door een te snel, te traag of niet werkende/verwijderde schildklier gaat het onder meer om: angst- en stemmingsklachten (kort lontje, agressie, huilerig), neerslachtige gedachtes of depressies, concentratie- en geheugenproblemen, moeite met plannen en vertraagde verwerkingssnelheid. Daarnaast kunnen de gevolgen voor het dagelijks leven een dermate grote invloed hebben dat hierdoor ook psychische klachten ontstaan, zoals depressiviteit, angstaanvallen en apathie.

10 Tips bij psychische klachten

Uiteraard bieden we ook praktische handvatten en tips wat je kunt doen en hoe ermee om te gaan. Speciaal voor de Week van de Schildklier is een kaart ontwikkeld met tips van ervaringsdeskundigen. Deze kaart is gratis verkrijgbaar in de stand.

Voor meer activiteiten tijdens de Week van de schildklier, zie: www.schildklier.nl