Spring naar de content

Helma had corona: ‘Ik liet het allemaal op me afkomen, meer kan je niet doen’

Geplaatst: donderdag 23 april 2020

Langzaamaan wordt het rustiger op de corona-afdelingen in Bernhoven. Steeds meer patiënten herstellen van het coronavirus en verlaten ons ziekenhuis. Zo ook Helma (52), ze lag zes dagen in Bernhoven en is inmiddels weer thuis bij haar man en kinderen. Helma deelt haar ervaringen met ons.

“Ik ben nu ongeveer 1,5 week ontslagen uit Bernhoven en weer thuis bij mijn gezin. Langzaamaan krabbel ik weer op, maar ik voel me nog erg vermoeid. Vandaag heb ik een stukje met de hond gewandeld en boodschappen gedaan, maar ik heb eigenlijk alweer teveel actie ondernomen.”

Met de ambulance naar Bernhoven

Voor Helma ging het erg snel. De huisarts bezocht haar thuis, omdat ze zich erg ziek en kortademig voelde. Hij besloot om de ambulance te laten komen en even later lag ze in een ziekenhuisbed in Bernhoven met een zuurstofslangetje in haar neus. “Op het moment dat ik me realiseerde dat ik naar het ziekenhuis moest heb ik een knop omgezet. Ik liet het allemaal op me afkomen, meer kan je niet doen. De ambulancebroeders hebben me gerustgesteld en ook in Bernhoven vertrouwde ik volledig op de verpleegkundigen en artsen. Ik ben niet echt bang geweest, maar dacht wel telkens ‘als er maar niets ergs gebeurt, want ik heb twee jonge kinderen waar ik voor moet zorgen’.”

Contact via beeldbellen

Helma had iedere dag contact met haar man en kinderen via beeldbellen op haar mobiele telefoon. Dit gaf haar steun en nieuwe energie. “Het was erg fijn dat ik mijn man en kinderen iedere dag even kort kon zien en spreken via de mobiele telefoon. Hierdoor kreeg ik toch goed mee wat er thuis allemaal gebeurde en konden zij zien hoe het met mij ging.”

Voor nu heeft Helma één taak: thuis veel rusten en af en toe oefeningen uitvoeren die ze van de afdeling fysiotherapie van Bernhoven heeft gekregen. “Door middel van deze oefeningen probeer ik mijn spierkracht en conditie te verbeteren. Ik hoop snel weer de oude te zijn!”