Spring naar de content

Onze zorg is ook veilig binnen 1,5 meter!

Geplaatst: woensdag 27 mei 2020

Als samenleving zijn we blij en opgelucht dat er weer wat meer kan, tegelijkertijd vinden we dat spannend. Is het wel veilig? Dat is de belangrijkste vraag die we ons stellen. Die vraag stellen ook patiënten en bezoekers die weer naar Bernhoven komen nu het ziekenhuis de zorg gefaseerd opstart. Het antwoord van Bernhoven is ja. Maar hoe dan? We leggen het u graag uit.

De poliklinieken zijn inmiddels weer gestart. De arts bepaalt of een patiënt naar het ziekenhuis moet komen of dat een afspraak via beeldbellen kan worden gedaan. Als u wordt uitgenodigd voor een bezoek aan de polikliniek, belt een van de medewerkers u op om een afspraak te maken.

Mondkapje ja of nee

Tijdens dat telefoontje zult u een zestal gezondheidsvragen moeten beantwoorden. Bijvoorbeeld of u de afgelopen zeven dagen koorts heeft gehad, of u verkouden bent (geweest), of u heeft moeten braken of diarree heeft gehad. Deze vragen zijn nodig voor de veiligheid. Afhankelijk van uw antwoorden weten we dan of u een mondmasker moet dragen als u in het ziekenhuis bent. Belangrijk is dat u eerlijk antwoord geeft. U wordt altijd geholpen omdat dit medisch noodzakelijk is.

1,5 meter afstand

Ook nu we een versoepeling zien in de samenleving blijft de anderhalve meter afstand wel een heel belangrijke spelregel. Ook in Bernhoven, maar anders dan in de gewone samenleving kunnen onze zorgverleners in het ziekenhuis niet altijd 1,5 meter afstand bewaren. Ze moeten u immers kunnen onderzoeken en behandelen. Dat kan alleen als ze dichterbij u zijn.

De medewerkers van Bernhoven zijn getrainde professionals. Zij weten hoe ze hygiënisch en veilig moeten werken. Dat is namelijk altijd al een vast onderdeel van hun vak. De medewerkers in Bernhoven zijn gezond en dragen daarom zelf geen mondmasker. Als de patiënten voor wie dit nodig is het mondmasker wél dragen dan is het voor iedereen veilig.

Samen

Als we ons allemaal houden aan de regels die we met elkaar afspreken dan kunt u erop rekenen dat de zorg in Bernhoven veilig is. Onze medewerkers zijn blij dat zij u weer kunnen helpen.