Spring naar de content

Situatie in Bernhoven

Geplaatst: zondag 15 maart 2020

Er gaan anonieme berichten viral over de situatie in Bernhoven die niet vanuit Bernhoven verstuurd zijn. Wij krijgen veel vragen over dit nepnieuws. Wij delen hier hoe wij als ziekenhuis omgaan met de grote toeloop van patiënten vanwege het coronavirus.

Wij zien veel coronapatiënten en de druk op onze ziekenhuiszorg neemt toe. We passen dagelijks onze maatregelen aan om de zorg toegankelijk te houden. De acute zorg laten wij voorgaan op de planbare zorg. Om voldoende bedden te hebben komt het voor dat er operaties en behandelingen worden afgezegd. Om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen virussen laten we nu ook zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. Daarnaast zijn we in goed overleg met de regio over de spreiding van coronapatiënten. De situatie is voor nu onder controle, maar kan dagelijks veranderen.

Steun onze collega’s

Het zijn intense tijden voor de getroffen patiënten en hun naasten. En moeilijke omstandigheden voor onze medewerkers, deze crisis vraagt veel van hen. We hebben elkaar heel hard nodig in deze heftige tijd. Wij zijn dankbaar voor alle steun en begrip die wij krijgen. Voor onze zorgprofessionals betekent dit heel veel en dit helpt om het vol te houden. Mensen die bij willen springen in deze tijden zijn zeer welkom. Heb je een verpleegkundige achtergrond en ben je beschikbaar, meld je dan zeker aan via uitzendbureau@bernhoven.nl. Ook als je denkt je op een andere manier nuttig te kunnen maken.

Tot slot doen wij een dringend beroep op iedereen om alle maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd op te volgen. Alleen zo kan de verspreiding van het virus worden afgeremd en houden we de zorg toegankelijk.

 *foto: Deze verpleegkundigen staan schoon en net omgekleed voor de isolatiekamers en geven elkaar steun en liefde voordat zij weer aan de slag gaan.