Spring naar de content

Uw bezoek aan Bernhoven - coronavirus

Geplaatst: zondag 15 maart 2020

De ontwikkelingen rondom de crisis door het coronavirus gaan zo snel dat de druk op onze zorg toeneemt. 10% van alle besmettingen in Nederland is in de regio Uden, Meierijstad. Dit is ons verzorgingsgebied en betekent dat wij een grote toeloop op onze zorg ervaren.

Wij hebben ons als ziekenhuis aangepast aan deze situatie en laten de acute zorg voorgaan op de planbare zorg. Om voldoende bedden te hebben komt het voor dat er operaties en behandelingen worden afgezegd. Bernhoven begrijpt dat dit vervelend is, maar deze maatregel is nodig om de zorg toegankelijk te houden in spoedeisende situaties. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Om onze patiënten en medewerkers te beschermen tegen virussen vragen we vanaf maandag 16 maart aan iedereen bij de hoofdingang (zowel in Oss als Uden) naar gezondheidsklachten als niezen, hoesten en benauwdheid. Als u niest en/of hoest en het noodzakelijk is dat uw afspraak doorgaat, mag u onder voorwaarden het ziekenhuis betreden.

Komt u naar Bernhoven voor een afspraak?

  • Bent u zelf of uw begeleider verkouden of heeft u andere luchtwegklachten en heeft u een afspraak die kan worden uitgesteld? Dan verzoeken we u contact op te nemen met de afdeling om uw afspraak te verzetten.
  • Neem het liefst geen of anders maximaal 1 begeleider (zonder luchtwegklachten) mee naar het ziekenhuis. Ook als u opgenomen wordt, geldt dat er 1 bezoeker per dag welkom is.
  • Wij schudden patiënten (en hun begeleiders) geen hand meer. 

Uw afspraak op de poli

  • Afspraken op de poli gebeuren zoveel mogelijk telefonisch, ook als u geen luchtwegklachten heeft. Zo beperken we de toestroom van patiënten. Mocht dit voor uw afspraak het geval zijn, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Het is ook mogelijk dat uw afspraak wordt afgezegd vanwege beperkte personele bezetting. De arts beoordeelt uiteraard of dit in uw situatie kan.

Uw operatie

Om voldoende bedden beschikbaar te houden zegt Bernhoven geplande operaties af. Patiënten voor wie dit geldt krijgen persoonlijk bericht. Het Bureau Opnameplanning neemt, zodra zij zicht hebben op een nieuwe OK-datum, contact op met de betreffende patiënten. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.

Restaurant

In verband met het coronavirus is het restaurant alleen beschikbaar voor personeel, wij vragen bezoekers naar de brasserie te gaan.

Aangepaste bezoekersregeling

Als u in Bernhoven een patiënt wilt bezoeken, dan geldt er een aangepaste bezoekersregeling. Hier vindt u onze aangepaste bezoekersregeling.

Sluitingen prikposten vanaf 16-03-2020

In verband met het coronavirus zijn er vanaf maandag 16 maart aanpassingen in de openingsdagen van onze prikposten. Een aantal kleine prikposten zijn tijdelijk gesloten en grotere prikposten blijven (sommigen beperkt) open.

Let op! In verband met de ontwikkelingen van het coronavirus kunnen deze openingstijden weer aangepast worden. Houdt daarom de website in de gaten voor de actuele informatie.

Klik op onderstaande link voor het overzicht van onze prikposten en aangepaste openingstijden in de regio:

Overzicht prikposten en aangepaste openingstijden.

Alle evenementen en bijeenkomsten zijn geannuleerd

Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreid zijn alle evenementen, bijeenkomsten en vergaderingen in het ziekenhuis geannuleerd. Bekijk onze agenda voor een overzicht met geannuleerde evenementen.

Vragen

Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.