Spring naar de content

Nationale Diabetes Challenge, samen op stap!

Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Bernhoven doet mee met de Nationale Diabetes Challenge. Hiervoor willen we graag zo veel mogelijk enthousiaste deelnemers werven! Elke week vanaf 1 mei (19:00 uur) wandelen de deelnemers samen onder begeleiding van medische professionals, om samen te trainen voor de Nationale Diabetes Challenge Week.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Zij ondersteunen zorgprofessionals met het organiseren van een lokale wandelchallenge met het doel uw gezondheid te verbeteren. In ongeveer 16 tot 20 weken lopen de deelnemers samen elke week (locatie: Ziekenhuis Bernhoven) om te trainen voor de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. De doelstelling is om vier dagen achtereen te kunnen wandelen. De laatste dag (30 september) lopen alle deelnemers uit het hele land samen op een centrale locatie.

Het project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich dus ook inschrijven.

Geïnteresseerd? Kom dan op 24 april naar de informatiebijeenkomst in Ziekenhuis Bernhoven, u kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar info@bernhoven.nl!

Kijk voor meer informatie over de challenge hier.