Skip to Content

Allergie kind: Het Portaal voor kinderen met luchtwegklachten of allergie

Binnenkort kom je (weer) naar het ziekenhuis.

We hebben in dit ziekenhuis voor elk kind met luchtweg- of allergische klachten een eigen website. Deze persoonlijke website noemen we een Portaal: Het ‘Luchtwegportaal voor kinderen met luchtwegklachten of allergie’. 

Ook jij krijgt een Portaal. Waarom eigenlijk? Dat leggen we in deze folder uit. En ook hoe je het Portaal kunt gebruiken.

Wat is een portaal?

Een portaal is een persoonlijk website, waarin vragenlijsten staan die jij en je ouders kunnen invullen. De vragen gaan over hoe het met jou gaat. Ook kun je uitslagen van onderzoeken bekijken die je misschien gaat krijgen.

Het Portaal helpt de arts

De dokter vindt het belangrijk om goed te weten hoe het met jou gaat. Doordat jullie de vragenlijst in vullen, krijgt hij daar een goed beeld van.
Heb je de vragenlijst ingevuld voordat je naar de polikliniek komt? Dan kan de dokter deze al bekijken voordat jullie het gesprek op de polikliniek hebben. Het is heel handig dat hij dit vooraf al kan doen. Hij weet dan nog beter welke vragen hij aan jou moet stellen.

Jouw scores bekijken

Heb je de vragen ingevuld, dan kun je in het portaal gaan naar ‘uitslagen’. Hier kun je jouw ingevulde vragenlijsten bekijken. Ook zie je een score-overzicht met een korte uitleg wat de scores betekenen.
Hebben jij of je ouders hier vragen over? Print het overzicht dan uit en neem het mee als je een afspraak hebt in het ziekenhuis.

Vaker de vragenlijst invullen

De dokter wil het verloop van jouw klachten goed volgen. Daarom is het bij sommige kinderen nodig om vaker de vragenlijst in te vullen, ongeveer 1x per 3 maanden. Je ouders krijgen dan een mail met de vraag om in het portaal weer de vragenlijst in te vullen.

Je kunt je uitslagen van onderzoeken bekijken

Soms krijg je in het ziekenhuis een onderzoek, bijvoorbeeld een onderzoek van je bloed of van je longfunctie. Je kunt dan in het Portaal de uitslagen van deze onderzoeken bekijken.

Wetenschappelijk onderzoek

In het ziekenhuis doen we ook wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar de oorzaak van astma en allergie├źn bij kinderen. Als jij het goed vindt, willen we ook jouw antwoorden op de vragen, en de uitslagen van jouw onderzoeken gebruiken om hier nog meer over te weten te komen. Maar dan doen we op zo’n manier dat niet te achterhalen is wat jij geantwoord hebt (= anoniem). Voordat je de vragenlijst gaat invullen, vraagt de computer of je dat goed vindt. Meer informatie over onderzoek vind je op de website: www.luchtwegportaal.com.

De vragenlijsten

De eerste vragenlijst is een lange lijst. Het duurt tussen de 20 en 45 minuten om de lijst in te vullen. Als de dokter wil dat je vaker de vragenlijst invult, zijn dit korte vragenlijsten. Met het invullen ben je maar ongeveer 10 minuten bezig.

Altijd invullen, ook als het goed met je gaat!

Belangrijk is dat jullie altijd de vragenlijst invullen als jullie een mail hebben gehad. Vul ook de lijst in als het goed met je gaat, want dat is voor ons ook belangrijk om te weten! Op deze manier hebben we een goed beeld hoe het met je gaat en kunnen we je goed begeleiden!

Heb je vragen?

Heb je een vraag over het gebruik van het portaal (een technische vraag), bijvoorbeeld over het invullen? Ga dan naar de site, en kijk bij ‘Veelgestelde vragen’. Of stuur dan een mail via het contactformulier. We mailen of bellen dan zo snel mogelijk terug.

Andere vragen kun je stellen aan je kinderarts, via telefoonnummer 0413 - 40 19 44.

Dank je wel alvast voor het invullen van de vragenlijsten!

Hoe werkt het Portaal? De eerste keer inloggen:

  • 1. Ga naar www.luchtwegportaal.com – je ziet dan de inlogpagina zoals hieronder is afgebeeld.
  • 2. Je kunt hier inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan in de mail of in de brief die je hebt gehad, of onderaan deze folder.
  • 3. Volg de stappen die op het scherm staan.
  • 4. Vul de vragenlijst in.
  • 5. Daarna kun je de ingevulde vragenlijst en het score-overzicht bekijken in het portaal.

Hoe kom je in het portaal (= inloggen)

Ga naar www.luchtwegportaal.com

Dan zie je bovenaan de pagina twee vakjes waar je je inlognaam en wachtwoord moet invullen.

Inlognaam:   

Dit is jouw voornaam en je achternaam,     ruimte om je inlognaam op te schrijven   
met hiertussen een punt.
Bijvoorbeeld: Bas.Jansen                           ………………………………

Let op: 
tussenvoegsel weglaten, zoals ‘de’ ‘van de’
Bijvoorbeeld Roos van Vliet wordt 
Roos.Vliet

Wachtwoord: Let op:             ruimte om je wachtwoord op te schrijven                                     
Staat er een hoofdletter?
Dan ook een hoofdletter intypen.         ….……………………………..