Spring naar de content

De nieuwe patiëntenpas in Bernhoven

Vanaf 1 september 2015 gebruikt Bernhoven een nieuwe patiëntenpas. Daarmee komt er een einde aan het welbekende ponsplaatje.

Waarom een nieuwe pas?

De nieuwe pas is voorzien van: voorletter(s) en achternaam, geslacht, geboortedatum, patiëntnummer zowel in cijfers als in een barcode en een pasfoto. Deze nieuwe patiëntenpas vergroot de herkenbaarheid van patiënten. Daarmee  is de identificatie eenvoudiger. En dat is een belangrijke voorwaarde voor veilige zorg.

PatientenpasHoe ziet de nieuw pas eruit?

De patiëntenpas heeft hetzelfde formaat als een bankpasje.

Op uw patiëntenpas staat de volgende informatie:

  • Uw naam en voorletters;
  • Uw geboortedatum;
  • Uw patiëntnummer bij Bernhoven;
  • Uw pasfoto;
  • Uw persoonlijke streepjescode.

Waarom staat uw foto op de pas?

Met uw toestemming maken wij een foto en deze wordt toegevoegd aan uw elektronisch patiëntendossier in ons ziekenhuis. Zo kan uw zorgverlener direct zien of de juiste patiënt voor hem staat. Dat is wel zo veilig!

Is uw foto niet meer actueel, dan kan het zijn dat de patiëntenregistratie een nieuwe foto van u maakt.

Patientenpas zonder fotoUw pasfoto is niet verplicht, maar het vergemakkelijkt wel de legitimatie. Wilt u geen pasfoto op de patiëntenpas? Dan moet u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis naast de patiëntenpas ook een geldig identiteitsbewijs meenemen. Een geldig identiteitsbewijs is:

  • een geldig paspoort;
  • een identiteitsdocument;
  • een Nederlands rijbewijs;
  • een vreemdelingendocument.

Overigens krijgen kinderen tot 4 jaar een patiëntenpas zonder foto. Op hun pas staat een afbeelding van Bernie, de mascotte van de kinderafdeling. Kinderpas

Uw patiëntenpas is geen officieel identificatiebewijs

In tegenstelling tot uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is de patiëntenpas geen officieel identificatiebewijs. U kunt zich er dus alleen mee legitimeren in Bernhoven.

Identificatie is verplicht

Volgens de wet is iedereen in Nederland verplicht zich te kunnen identificeren. Ook in het ziekenhuis. Daarmee wil de overheid voorkomen dat mensen fraude plegen.

Wanneer u een patiëntenpas laat maken in Bernhoven moet u zich dus kunnen legitimeren met een geldig identificatiebewijs. Zonder geldig identificatiebewijs kunnen wij geen patiëntenpas maken en uw behandeling niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar.

Waar krijg ik de patiëntenpas?

Uw patiëntenpas laat u maken bij de balie van de patiëntenregistratie. Dit kan zowel in Uden als in Oss.

U krijgt een pas, deze pas is persoonlijk. Vergeet dus nooit uw patiëntenpas mee te nemen als u naar Bernhoven komt.

Wat moet u doen als u uw pas bent vergeten?

Natuurlijk kan het gebeuren dat u uw pas vergeet. Dan kunt u bij de patiëntenregistratie een dagpas laten maken. Deze pas is alleen geldig op de dag van uitgifte. Maar ook voor een dagpas moet u zich wel met een geldig identiteitsbewijs kunnen legitimeren.

Bent u uw pas kwijt? Ga dan zo snel mogelijk naar de patiëntenregistratie om een nieuwe pas aan te vragen. Vergeet niet om een geldig identificatiedocument mee te nemen.

U bent uniek. Uw pas ook! Bewaar uw pas veilig en neem hem bij elk bezoek aan Bernhoven mee!

Openingstijden Patiëntregistratie

U kunt op werkdagen in Uden van 7.45 - 17.00 uur terecht bij Patiëntregistratie in de hal van Bernhoven in Uden.

Op de polikliniek in Plein Zwanenberg, Oss kunt u iedere werkdag terecht van 7.45 - 17.30 uur