Spring naar de content

Electrocoagulatie

In overleg met uw huidarts heeft u besloten om een of enkele huidafwijkingen te laten verwijderen.
Dit vindt plaats door middel van electrocoagulatie.

Wat is electrocoagulatie?

Electrocoagulatie is een behandelmethode waarbij afwijkingen van de huid door middel van elektrische stroom worden verwijderd.

De behandeling

Meestal wordt de huid voorafgaand aan de ingreep plaatselijk verdoofd met lidocaïne. Daarna wordt de aardelektrode (een koude pleister) aangesloten op een plaats op het lichaam, zo dicht mogelijk bij de te behandelen plek.
Tijdens de behandeling kunt u een schroeilucht ruiken. Daarna wordt het schaafwondje afgedekt met antibiotiumzalf (met fusidinezuur) of vaseline en een pleister.

Medicijnen en/of allergie

Bloedverdunnende medicijnen kunnen problemen geven tijdens de ingreep. Het is belangrijk medicijngebruik van te voren te bespreken met uw arts. U wordt eveneens verzocht allergie voor bepaalde geneesmiddelen of lidocaïne vooraf te melden. Electrocoagulatie kan een aanwezige pacemaker ontregelen.

Waarschuw uw arts voorasfgaande aan de behandeling indien u een pacemaker heeft.

Wat mag u verwachten?

Na electrocoagulatie of wegschaven ontstaat een schaafwondje. Dit kan soms nabloeden of pijnlijk zijn. Na enkele uren ontstaat een korstje. Probeer dit korstje te laten zitten. Door regelmatig de vette zalf aan te brengen lost dit korstje vanzelf op en zal de wond snel en mooi kunnen genezen.

Complicaties

Infectie van de wond is een complicatie die zelden voorkomt. Als dit onverhoopt toch gebeurt, wordt de wond pijnlijk, rood, dik en kan dan gaan kloppen en pussen. U moet dan contact opnemen met uw behandelend dermatoloog.
Op de langere termijn zijn de belangrijkste risico’s littekenvorming, kleurverschil met de omliggende huid en ook is het mogelijk dat de aandoening terugkomt.
Helaas kan een goed cosmetisch eindresultaat nooit gegarandeerd worden.

Vragen of problemen?

Als u zich zorgen maakt over het genezingsproces na de ingreep is het verstandig contact op te nemen met de polikliniek dermatologie.

Tijdens kantooruren kunt u bellen naar tel. 0413 - 40 19 29; buiten kantooruren belt u 0413 - 40 40 40, op dit nummer is de dienstdoend dermatoloog bereikbaar.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie, neemt u dan gerust contact met ons op.