Spring naar de content

Investeren in Bernhoven kan nog tot en met 15 september!

Vanaf 1 juli tot en met 15 september 2021 is het weer mogelijk om met obligaties in Bernhoven te investeren. Bernhoven is het enige ziekenhuis in Nederland dat op deze wijze financiert. Met succes! De afgelopen jaren is door medewerkers en andere stakeholders al voor € 7,8 miljoen in obligaties ingelegd.

Waarom obligaties?

Obligaties zijn eigenlijk een hele ouderwetse manier van investeren. Vroeger werden veel ziekenhuizen zo gefinancierd. Mensen die zich betrokken voelen bij het ziekenhuis lenen door de koop van obligaties geld uit aan de organisatie. Dat kunnen medewerkers van het ziekenhuis zijn, huisartsen, apothekers of mensen die in het verzorgingsgebied wonen. Jaarlijks krijgt een obligatiehouder hier een mooi rentepercentage voor terug en aan het einde van de looptijd het geleende bedrag.

Dit zorgde vroeger voor een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid binnen een gemeenschap. En dat doet het nog steeds. In het Engels wordt ook wel eens van een ‘community hospital’ gesproken. De combinatie van een mooi rentepercentage, een beperkt (onafhankelijk bepaald) risico en de wetenschap dat u geld investeert in iets wat u belangrijk vindt, maakt deze obligaties voor veel mensen aantrekkelijk. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de obligatielening van Bernhoven.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies


Voor Bernhoven is het interessant om vermogen van particulieren, medewerkers en ondernemingen uit de buurt aan te trekken om zo meer ruimte te krijgen om de ambities waar te maken. Met de inleg lost Bernhoven bestaande leningen bij de bank af en ontstaat er ruimte om onze eigen koers te varen.

Van en voor de regio
Algemeen directeur Bernhoven: “Hoewel de afgelopen 15 maanden met corona veel van ons allemaal heeft gevraagd, ben ik trots dat we ook onze stip op de horizon voor 2025 gezet hebben. Bernhoven lanceerde in april de nieuwe strategie ‘Samen werken aan gezondheid’ en heeft de ambitie om in 2025 een gezondheidsorganisatie te zijn. Dat kunnen we niet alleen. We willen samen werken en de betrokkenheid met Bernhoven vergroten. Voor het derde jaar op rij openen we daarom onze obligatielening voor de regio”.


Informatiebijeenkomsten terugkijken 

Bernhoven heeft onlangs informatiebijeenkomsten georganiseerd om toelichting te geven over de koers van Bernhoven en over de mogelijkheid tot investeren in Bernhoven. Heb je de bijeenkomsten gemist en wil je graag een van de bijeenkomsten terugkijken?

  • Bekijk hier de online informatiebijeenkomst van 2 september 2021 terug.
  • Bekijk hier de online informatiebijeenkomst van 7 september 2021 terug.


Inschrijving voor obligaties sluit 15 september

Inschrijven kan vanaf 1 juli tot en met 15 september 2021 via de website van AndersFinancieren. Dit platform verzorgt de financiële afwikkeling van de Bernhoven obligaties en begeleidt u door het aanmeldingsproces.