Spring naar de content

De groene fiets van Bernhoven

Bezoekt u Bernhoven en heeft u misschien tijd over tussen een paar afspraken door? Of wacht u op iemand die u begeleidt en die nu afspraken in het ziekenhuis heeft? Heeft u tijd over na uw bezoek aan Bernhoven? Werk je in het ziekenhuis en wil je even ontspannen tijdens je pauze. Dan nodigen we u uit om eens te genieten van de prachtige omgeving.

In samenwerking met Rijwielzaak Mart en Wilma Verstegen uit Uden bieden we de mogelijkheid om een groene fiets te huren. Zo kunt u de schitterende omgeving van onze ‘buurman’ natuurgebied de Maashorst verkennen.

Wat is een groene fiets?

Een groene fiets is een fiets zonder poespas. Hij is op maat verstelbaar en geschikt voor personen vanaf negen jaar.

Een groene fiets gebruiken?

Het lenen van een fiets wordt als service door Bernhoven aangeboden. Wilt u een fiets lenen? Op maandag, dinsdag en woensdag kunt u hiervoor terecht bij PatiëntService van 8.30 – 17.00 uur, naast de centrale balie in de hal. Op donderdag en vrijdag kunt u terecht bij de receptie. 

De Maashorst

Pal naast de voordeur van Bernhoven ligt natuurgebied De Maashorst. De Maashorst is het grootste aaneen gesloten natuurgebied van Noord-Brabant. U kunt er zelf opuit om de Maashorst te ontdekken. Maar wij helpen u graag op weg met drie fiets routes.

Route 1: Maashorstroute (ca. 90 minuten)

Deze route voert u over het slingerpad en uitgestrekte heidevelden langs Natuurcentrum De Maashorts en langs cultureel centrum Blauwrijk. Afstand: ca. 20 km.

Volg de knooppunten: B (start Bernhoven)> 54> 55> 56> 38> 46> 66> 45> 65> 44> 68> 69> 53> B.

Route 2: Blokje om (ca. 25 minuten)

Een blokje om? Geniet van de mooie omgeving rond Bernoven tijdens deze korte fietsroute. De afstand van deze route is ca. 6 km.

Volg de knooppunten B> 53> 69> 68> 54> 53> B.

Route 3: Uden – centrum (ca. 15 minuten)

U fiets bij Bernhoven linksaf, door de fietstunnel en vervolgens almaar rechtdoor. U komt dan vanzelf in het centrum van Uden. Afstand is ongeveer 2.5 km.

Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen

Loopkantstraat 23 E

5405 NB Uden

Voor de groene fietsen werkt Bernhoven samen met Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen. Al ruim veertig jaar een begrip in Uden. Zij staan garant voor een uitstekende service, fietsreparatie en klantvriendelijkheid. Gespecialiseerd in verkoop van mountainbike, race-, elektrische-, oma-, transport-en moderne stadsfietsen. Meer informatie op www.martenwilmaverstegenfietsen.nl

Tel: 0413 – 24 66 00 / E-mail: info@martenwilmaverstegenfietsen.nl

Meer informatie over de Maashorst: www.demaashorst.nl