Spring naar de content

Vrijwilligers actueel

Op deze pagina vindt u actualiteiten en leuke nieuwtjes over de SVB.

Koffie (of thee) voor onze gasten

Dankzij de inzet van de Stichting Vrijwilligers Bernhoven is Bernhoven in Uden gestart met het aanbieden van koffie/thee aan de wachtende patiënten en eventuele begeleiders bij de poliklinieken.

Nieuw leven

In de voormalige ziekenhuizen In Oss en in Veghel werd dit ook gedaan. In het nieuwe ziekenhuis in Uden was (en blijft) de inzet dat patiënten niet te lang op hun afspraak hoeven te wachten. In de praktijk is dit helaas niet altijd te voorkomen. Daarom is aan de Stichting Vrijwilligers Bernhoven gevraagd dit initiatief in Uden nieuw leven in te blazen. Iedereen was enthousiast omdat de meeste vrijwilligers dit project nog van vroeger kenden. Gezellig iedereen voorzien van koffie/thee. Gezellig even een praatje maken. Voor de wachtende mensen even een onderbreking. Om het project op te kunnen starten had de Stichting Vrijwilligers Bernhoven veertig nieuwe vrijwilligers nodig. De vrijwilligers die al werkten bij andere projecten kregen voorrang. Zij konden als eersten aangeven of zij interesse hadden. Twintig ‘oudgedienden’ bleken hier wel voor te voelen. Daarna riep de Stichting nieuw geïnteresseerden op zich te melden voor dit nieuwe project. Dat is gelukt.

Marathon

In de warme vakantieweken verwerkte de coördinator van de Stichting, Gerda Prijs, thuis met de ventilator in de buurt alle aanmeldingen. Telefoontjes, mailtjes moesten worden beantwoord, mensen werden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Drie bestuursleden spraken in twee dagen tijd de kandidaten. Dat was een heuse marathon. Formulieren invullen, werkzaamheden uitleggen en een voor een moesten de kandidaten de kleding passen.

Een week later kon iedereen de roosters bestuderen, pasjes laten maken en de route langs alle poliklinieken lopen. Een speciale koffiekar werd besteld, en nu heeft iedereen zin in de start van dit nieuwe project. De eerste twee weken loopt er elke dag iemand van het bestuur mee om de vrijwilligers te ondersteunen voor het geval er opstartprobleempjes zijn.

Plezier

Alle bestuursleden van de Stichting Vrijwilligers Bernhoven hebben hard gewerkt om de streefdatum van 17 september te halen en het is gelukt. Het is fijn om met deze mensen te werken maar ook met alle vrijwilligers die met veel plezier in alle projecten werken.

Namens bestuur en alle vrijwilligers spreekt voorzitter Ans Sweep de hoop uit “dat heel veel mensen blij zullen zijn met een kopje koffie/thee, hen aangeboden door de gastvrouwen/heren, terwijl ze moeten wachten op de dokter. Wij doen dit met heel veel plezier”.