Spring naar de content

Opleidingsziekenhuis

Bernhoven is een opleidingsziekenhuis.

Bernhoven is sinds jaar en dag opleidingsziekenhuis voor de regio Oss-Uden-Veghel. Het opleiden van jonge mensen zien we als een belangrijke taak. Daarom maken we werk van een goede leeromgeving en investeren we veel in de persoonlijke begeleiding van onze studenten.

Huisartsen in opleiding

In 1995 is de opleiding tot huisarts uitgebreid met een stage in een (algemeen) ziekenhuis. Sinds die tijd is Bernhoven een opleidingsziekenhuis voor HAIO's (huisartsen in opleiding). Vanaf september 1998 worden alleen HAIO's, die nog geen ervaring hebben opgedaan op de afdeling Spoedeisende Hulp van een (opleidings)ziekenhuis, voor de duur van zes maanden, op deze afdeling geplaatst. 
 
Aangezien niet alle plaatsen op de Spoedeisende Hulp worden ingenomen door HAIO's, is er meer ruimte voor AGNIO's (arts-assistenten geneeskunde niet in opleiding). De periode dat zij hier werken kan, wanneer zij in een later stadium besluiten de huisartsenopleiding te gaan volgen, gelden als vrijstelling voor de ziekenhuisstage.
 
Verder zijn er sinds 1999, naast de stageplaatsen op de afdeling Spoedeisende Hulp, stageplaatsen gekomen voor lacunaire stages bij de specialismen neurologie, cardiologie, kindergeneeskunde, gynaecologie/verloskunde interne geneeskunde en KNO. Aangezien ook bij andere specialismen belangstelling bestaat voor dergelijke stagiaires zal dit aantal stageplaatsen de komende jaren stijgen.
Anesthesiologen in opleiding
Tevens is Bernhoven opleidingsziekenhuis voor arts-assistenten in opleiding tot anesthesioloog.

MBO en HBO-opleidingen

In Bernhoven kunnen verschillende MBO- en HBO-opleidingen worden gevolgd, die één ding gemeen hebben: de leerling komt tot zijn recht als verpleegkundige. Een aantrekkelijke opleiding in een prettige sfeer, waarin de student centraal staat, dat is wat Bernhoven kan bieden.