Spring naar de content

Allergietest


Iemand met een allergie is overgevoelig voor bepaalde stoffen waar andere mensen niet op reageren. Vaak gaat het om stuifmeel, huidschilfers, haren van dieren, huisstof, schimmels en veren. Ook insectenbeten en -steken, medicijnen (zoals penicilline), wasmiddelen, pleisters en sommige metaalsoorten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Het lichaam reageert op deze stoffen alsof ze schadelijk zijn en gaat antistoffen maken. Om te onderzoeken of u allergisch reageert en op welke stoffen kan er een allergie-onderzoek worden uitgevoerd.

  •  Allergietest waarbij aan de binnenkant van de onderarmen druppeltjes van de te testen vloeistoffen worden aangebracht. In deze druppeltjes wordt een prikje gegeven, om ervoor te zorgen dat de opgeloste stof in de huid kan doordringen.

Voor meer informatie: zie patientenfolder Allergieonderzoek .

U komt dagelijks met ontzettend veel stoffen in aanraking en het ontdekken van een allergie (of meerdere) wil niet altijd zeggen dat uw klachten overgaan. Er kunnen immers nog andere stoffen in het spel zijn, waar niemand aan dacht. En misschien hebt u daarnaast ook aanleg voor eczeem ‘van binnenuit’.