Spring naar de content

Facelift (mini)/MACS-lift

Onder invloed van o.a. de zwaartekracht, de zon, roken, stress en leeftijd kan ons gezicht haar jonge, stralende vorm verliezen. De huid verslapt, de kaaklijn verliest haar rechte contour en de naso-labiale plooi wordt dieper. Een facelift kan dit verouderingsproces niet tegenhouden, maar kan de klok wel een tijdje terugdraaien

 Als de elasticiteit van de huid in het gelaat verminderd en daarbij het vetweefsel onder de huid is afgenomen, ontstaat er een relatief teveel aan huid, hetgeen in sommige gevallen versterkt wordt door slapper wordende oppervlakkige spieren.  Dit probleem kan operatief verholpen worden.

Als het alleen om een teveel aan huid gaat dan is een operatie onder plaatselijke verdoving mogelijk. Deze ingreep wordt een minilift genoemd. Als de oppervlakkige spieren ook verslapt zijn dan is meestal een grotere ingreep noodzakelijk om een goed resultaat te verkrijgen. Deze operatie, een facelift genaamd, wordt onder narcose uitgevoerd. Welke ingreep voor u het beste is, kunt u tijdens uw eerste bezoek met de plastisch chirurg bespreken.

De behandeling

Mini-lift

Hier betreft het dus alleen een teveel aan huid. Het te opereren gedeelte wordt verdoofd door middel van enkele injecties (plaatselijk verdoving). Via een incisie (snede) voor en achter het oor wordt de huid losgemaakt van de onderlaag en wordt het teveel aan huid verwijderd.

Klassieke facelift

Bij de klassieke facelift wordt een incisie (snede) gemaakt van voor het oor tot achter het oor. De huid wordt aangespannen, de onderhuidse weefsels (spieren en vet) gecorrigeerd en het huidoverschot verwijderd. Een facelift neemt ongeveer twee uur in beslag en vindt plaats onder algehele verdoving.

MACS-lift of S-lift

De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift, soft lift of ook wel minilift is een geavanceerde techniek voor natuurlijke gezichtsverjonging. De MACS-lift heeft vooral effect op de hals, de kaaklijn en hamsterwangen. De MACS-lift is minder ingrijpend dan de klassieke face-lift. Bij een MACS-lift maakt de plastisch chirurg een incisie (snede) aan de voorzijde van de oorschelp. Via deze insnede wordt het onderhuidse, doorgezakte weefsel aangespannen met een speciale inwendige draad die terug naar boven toe bevestigd wordt. Vervolgens worden de huidoverschotten weggesneden en de wond gehecht. Bij een MACS-lift worden beide zijden van het gezicht op dezelfde manier behandeld. Een MACS-lift neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en wordt onder plaatselijke verdoving of algehele narcose uitgevoerd.