Spring naar de content

Rimpelbehandeling

Er zijn verschillende rimpelbehandelingen mogelijk binnen ziekenhuis Bernhoven:

Botox

Onze mimiek laat met het verstrijken van de jaren zijn sporen na op het gelaat. Zo ontstaan rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen. Dit is het gevolg van het veelvuldig samentrekken van de gelaatspieren.
Om deze rimpels te behandelen kunnen de onderhuidse spiertjes ingespoten worden met een product, Botox. Voor meer informatie hierover: zie Botox.

Hyaluronzuur

Ook kunnen rimpels worden ingespoten met natuurlijke stoffen. Bij het ontstaan van rimpels zien we meestal een tekort aan stof (substantie) in de middenlaag van de huid. Door een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, te injecteren ter hoogte van de rimpel, kan deze als het ware opgevuld worden. Aangezien hyaluronzuur ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt, geven deze producten weinig of geen reactie. Het nadeel is wel dat hyaluronzuur ook door het lichaam wordt afgebroken en een injectie dus mogelijk herhaald moet worden. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld bedraagt deze periode zes tot twaalf maanden.

Lichaamseigen vet (lipostructuur)

Een andere mogelijkheid onder de natuurlijke stoffen is het injecteren van lichaamseigen vet. Dit vet wordt op een andere plaats in het lichaam weggezogen, meestal ter hoogte van de buik en als vulmiddel teruggeplaatst in de rimpel. Dit proces wordt lipostructuur genoemd. Het grote voordeel van lipostructuur is dat deze behandeling geen allergische reacties veroorzaakt. Deze ingreep gebeurt meestal in twee fasen, omdat 60% van het vet opnieuw door het lichaam wordt afgebroken. De periode tussen de twee ingrepen bedraagt ongeveer drie weken.