Spring naar de content

Vettransplantatie

Met een vettransplantatie kunnen verschillende behandelingen worden gedaan:

  • Contourafwijkingen over het lichaam kunnen worden opgevuld.
  • Rimpels of oneffenheden in het gelaat kunnen worden opgevuld.

De behandeling met eigen vetweefsel wordt goed door het lichaam verdragen, omdat het vetweefsel geen lichaamsvreemde stof is. Inspuiting van kleine hoeveelheden geeft een goed en blijvend resultaat. 

 

Voor het opvullen van rimpels wordtu plaatselijk verdoofd, grotere gebieden, zoals bijvoorbeeld een deuk in een borst na een operatie, worden onder algehele narcose behandeld. Het te behandelen gebied wordt door middel van injecties met eigen vetweefsel opgevuld. Het vetweefsel wordt verkregen uit de buik ter hoogte van de navel of uit het bovenbeen. Hiervoor zijn een, of  soms meerdere, kleine snedes van 1 cm noodzakelijk. Het wondje wordt met een zeer dunne hechtdraad gehecht. Het verkregen vetweefsel wordt door middel van injecties op de te behandelen plaatsen ingebracht.

Wanner het opvullen van rimpels betreft kunnen deze injecties gevoelig zijn, omdat de op te vullen plaatsen niet worden verdoofd. Dit omdat het in te spuiten verdovingsmiddel de rimpels of oneffenheden vervlakt waardoor een goede dosering van vetweefsel onmogelijk wordt.