Spring naar de content

Regionaal kinderallergiecentrum

Op de Osse locatie van ziekenhuis Bernhoven vinden in het zogenoemde 'kinderallergiecentrum' multidisciplinaire spreekuren plaats voor kinderen met allergie. Er vinden speciale spreekuren plaats voor kinderen met hooikoorts, voedselallergie en eczeem. Daarnaast kent het ziekenhuis voor deze kinderen ook het astmaspreekuur. De kinderarts en de verpleegkundig specialist kinderallergie werken nauw samen met de KNO-arts, de dermatoloog en de oogarts. Ook de kinderlongverpleegkundige en de kinderdiétist nemen deel aan het 'kinderallergiecentrum'.

Naast de spreekuren van de kinderarts houdt de verpleegkundig specialist kinderallergie aparte spreekuren voor hooikoorts, voedselallergie en eczeem. De spreekuren in het kader van kinderallergie vinden iedere donderdag plaats op de polikliniek kindergeneeskunde, locatie Oss.

Stichting De Luchtballon

Stichting De Luchtballon is een vrijwilligersorganisatie zonder commerciëel oogpunt dat vakanties organiseert voor kinderen met een handicap c.q. beperking, met name astma, voedselallergie en eczeem. Meer informatie over deze stichting vindt u op www.deluchtballon.nl