Spring naar de content

Regionaal kinderallergiecentrum


Het kinderallergiecentrum van Bernhoven biedt multidisciplinaire spreekuren voor kinderen met een allergie. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld astma, hooikoorts, voedselallergie en eczeem. Uw kind wordt onderzocht door een kinderarts die gespecialiseerd is in allergie bij kinderen. Als er sprake is van een voedselallergie, wordt er ook een afspraak gepland bij de kinderallergie diëtist. Bij eczeem krijgt u advies van onze eczeemverpleegkundige.

De twee kinderartsen met aandachtsgebied kinderallergologie en kinderlongziekten werken samen met de kinderlongverpleegkundige en de kinderallergiediëtist. Ook vindt vaak overleg plaats met de KNO-arts, de dermatoloog en de oogarts. Wekelijks is er een multidisciplinair overleg met de diverse betrokkenen.

Behandelplannen kunnen bestaan uit voedsel- en medicijnprovocatietesten op de kinderafdeling en immunotherapie voor pollen, huisstofmijt en insecten.

Voedselprovocatie

Een voedselprovocatie is een betrouwbare manier om vast te stellen of uw kind een voedselallergie heeft. Tijdens dit onderzoek krijgt uw kind het verdachte voedingsmiddel in oplopende hoeveelheid. Dit gebeurt onder veilige omstandigheden op de kinderafdeling.

Immunotherapie

Immunotherapie is een desensibilisatie behandeling. Het maakt uw kind minder gevoelig voor de stof waar hij/zij allergisch voor is. Het kan de klachten doen verminderen en mogelijk voorkomen. Deze behandeling kan met injecties of met tabletten plaatsvinden. De behandeling duurt in totaal drie tot vijf jaar.

 

Afdelingen