Spring naar de content

Schouderspreekuur


Schouderklachten komen veel voor. Speciaal voor deze specifieke groep patiënten kent de vakgroep orthopedie het schouderspreekuur. Het speciale spreekuur voor mensen met schouderklachten vindt om de woensdagochtend plaats op de polikliniek orthopedie van 08:00 tot 12:00 uur. Wilt u naar het schouderspreekuur? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. 

Hoe worden schouderklachten behandeld?

In veel gevallen is een operatie helemaal niet nodig. De orthopedisch chirurgen van Bernhoven werken nauw samen met fysiotherapeuten in de regio. Zij zijn verenigd in het Schoudernetwerk Noord-Brabant. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in schouderproblemen. Ook werken de orthopedisch chirurgen samen met het Regionaal Pijncentrum van Bernhoven. Welke behandeling voor u het beste is, bepaalt u samen met de orthopedisch chirurg.

Wacht niet te lang met het raadplegen van uw huisarts

Mensen met schouderklachten lopen vaak te lang met hun klachten rond voordat ze naar de dokter gaan. Te lang wachten kan tot blijvende pijnklachten of functieverlies leiden. Vertrouwt u het niet? Ga op tijd naar de huisarts die u naar het schouderspreekuur van Bernhoven kan doorverwijzen.

Schouderklachten zijn klachten rondom de schouder, schouderblad en de nek. In zijn algemeenheid kunnen schouderklachten erg lang aanhouden en zelfs leiden tot blijvende invaliditeit. Veel klachten hebben te maken met een verkeerde houding dan wel overbelasting waardoor er een inklemmingspijn kan ontstaan, dit wordt ook wel impingement genoemd. Hierdoor kunnen pijnklachten, stijfheid, functiebeperking en krachtverlies ontstaan. Een andere bekende klacht is de slijmbeursontsteking. Daarnaast kunnen klachten ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk of door sport.

Second Opnion

Op het gespecialiseerde schouderspreekuur kunt u ook terecht voor een “second opinion” of te wel een tweede mening. Heeft u twijfels over uw diagnose, blijft u klachten houden na eerdere behandelingen/operaties of zou u graag meer informatie willen? U bent welkom op ons spreekuur. 

Om uw verzoek te kunnen beoordelen, hebben wij het volgende nodig:

  • Alle relevante correspondentie betreffende uw klacht.
  • Alle relevante röntgenfoto’s/ MRI’s en CT’s. 
  • Een verwijzing van uw behandelend specialist of uw huisarts; hierin moet duidelijk de reden voor de second opinion staan vermeld. 

U heeft altijd het recht om een second opinion aan te vragen, dit is wettelijk vastgesteld. De kosten hiervan worden vergoed als u een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist.

Schouderspreekuur Bernhoven
Polikliniek orthopedie / route 041
Tel: 0413 - 40 19 71

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies