Spring naar de content

Naar huis

U mag weer naar huis. Maar wat dan? U leest hier algemene informatie. Voor informatie over uw persoonlijke situatie ontvangt u instructies van uw specialist of de verpleegkundige.

Wanneer naar huis?

Soms is al voor de opname de duur van het verblijf in het ziekenhuis bekend. Meestal is dit echter niet het geval en brengt de behandelend specialist (hoofdbehandelaar) u hier zo vroeg mogelijk van op de hoogte. Ook kunt u natuurlijk zelf vragen wanneer u naar huis mag. Op de meeste afdelingen verlaat u ‘s ochtends het ziekenhuis.

Nazorg

De behandelend specialist (hoofdbehandelaar) en verpleegkundige bespreken vóór uw ontslag wat u zelf thuis aan verdere behandeling moet doen. Bijvoorbeeld dieet, fysiotherapie, medicijnen, wondverzorging etcetera. Als u weer thuis bent, moet u weer helemaal zelf uw gezondheid in de gaten houden. Daarom is het belangrijk dat u alle vragen die u hierover heeft, ook stelt.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt met uw medicijnen als u uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

Soms heeft u thuis nog verpleegkundige zorg of hulpmiddelen nodig. Het aanvragen van deze zorg moet vooraf geregeld worden, liefst zo vroeg mogelijk. De verpleegkundige vult samen met u een aanmeldingsformulier in voor het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). De verpleegkundige zorgt ervoor dat het formulier bij de ontslagcoördinator terecht komt.

De ontslagcoördinator

Als duidelijk is welke zorg u thuis nodig heeft, neemt de ontslagcoördinator het nazorgtraject over. De ontslagcoördinator is het eerste aanspreekpunt voor u (en uw eerste contactpersoon), het CIZ en andere zorgaanbieders. Als u vragen heeft over de nazorg, stel uw vragen dan gerust aan de ontslagcoördinator.

Informatie voor de huisarts

Meestal informeert uw behandelend specialist de huis arts schriftelijk over de opname, uw ziekteverloop en het ontslag.

Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn

U bent zodanig hersteld dat u niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. U mag naar huis. Maar eigenlijk wilt u liever nog even herstellen met wat zorg waarop u terug kunt vallen. Dan is Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn voor u misschien een uitstekend alternatief. Udens Duyn biedt alle luxe van een hotel, aangevuld met de zorg die u nodig heeft, 24 uur per dag. Dat geeft een prettig gevoel.

Meer weten: Lees de brochure of ga naar www.udensduyn.nl of bel 0413 - 71 25 50. Mailen kan ook naar info@udensduyn.nl

Udens Duyn vindt u aan de Annaboulevard 6, 5406 PZ Uden, naast Bernhoven.