Spring naar de content

Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO)

Hier vindt u de meest recente informatie over PGO 'Natuurlijk Samen'. Deze informatie zal regelmatig aangevuld en uitgebreid worden.

Huis aan huiskrant

Op 25 juni jl verscheen de huis-aan-huiskrant van Bernhoven in een oplage van 150.000 exemplaren. In het blad is een artikel over PGO ‘Natuurlijk Samen’ opgenomen. U kunt het artikel hier nog eens teruglezen.

PGO 'Natuurlijk Samen'

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) ‘Natuurlijk Samen’ is een initiatief van Bernhoven en de huisartsen verenigd in Synchroon, in de regio Oss-Uden-Meierijstad. Door te kiezen voor één regionaal PGO, beschikt een inwoner uit deze regio met 'Natuurlijk Samen' over gezondheidsgegevens van huisarts en Bernhoven. Daarmee is hij in staat regie te voeren over de eigen (chronische) gezondheid en over het eigen welzijn.

De naam 'Natuurlijk Samen' verwijst naar de manier waarop  zorgverleners in de regio met de burger samenwerken om deze de best passende zorg te bieden. Bovendien biedt ‘Natuurlijk Samen’ een platform waar alle burgers en zorgverleners op kunnen aansluiten. Vanaf oktober 2019 kunt u zich voor dit platform aanmelden.

‘Natuurlijk Samen’ is in samenwerking tussen Bernhoven en uw huisarts ontwikkeld. Als u ook toegang wilt hebben tot het dossier dat bij uw huisarts ligt, dan kunt u hier klikken. Meer informatie vindt u op www.mijngezondheidkompas.nl, de site van de huisartsen in de regio Oss-Uden-Meijerijstad.

In december 2018 verscheen van de hand van Sanne Rongen, senior projectleider Innovatie en Strategie bij Bernhoven, een artikel onder de titel ‘Eén PGO voor de hele regio: win-winsituatie voor zowel patiënt als zorgverlener’. Lees het artikel hier.

ReumaNet

In 2014 werd bij de 55 jarige Leo Oosthoek uit Veghel reumatoïde artritis geconstateerd. ‘’Ik sportte altijd veel, maar de pijn hield ook aan als ik niet sportte. Dus verwees de huisarts mij naar de reumatoloog,’’ zegt Oosthoek. ‘’Tja, bij de pakken neer gaan zitten heeft weinig zin, dus dan gaat het er om hoe nu verder en wat kan ik wel?’’ ReumaNet (een onderdeel van de PGO Natuurlijk Samen) bood uitkomst. Bekijk hier de video.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over PGO ‘Natuurlijk Samen’? Neem dan contact op met het Begeleidingscentrum PGO. De medewerkers van het centrum zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0413 – 402 847 (van 08.30 – 13.00 uur) of via pgo@bernhoven.nl